top of page
  • petezsiska

Az Olympus fényképezőgépek új neve: OM System


Az új márka nevének kitalálásakor az OM System az Olympus múltjába nyúlt vissza ihletért. Tavaly az Olympus hírül adta, hogy kiszáll a fényképezőgép üzletágból. A mai napon pedig az Olympus fényképezőgép-részlegét átvevő vállalat bejelentette az üzletág új márkanevét: OM System.


A közelmúltban felvásárolt fényképezőgép márka nevének kiválasztásakor az anyavállalat, a Japan Industrial Partners az Olympus meglévő termékeiből, és a legendás Olympus kameratervezőtől, Yoshihisa Maitani-tól merített ihletet, végül az OM System mellett döntöttek, hogy az új termékekkel átvezessék a múlt kameráit. a jövőbe.

Mivel számos Olympus gép továbbra is kapható a piacon, az Olympus és az OM System márkák egyelőre egymás mellett lesznek megtalálhatóak, a végső tervek alapján pedig az Olympus nevet végül az OM Systems eszközök vezetik ki fokozatosan a piacról. Az OM System szerint az összes meglévő Olympus márkájú termék változatlan marad, míg a gyártó valamikor a közeljövőben új készülékek bejelentésére készül.


A jövőben az OM System termékskálája a fényképezőgépektől az objektíveken, távcsöveken át az audiotermékekig és "egyéb szolgáltatásokig" mindent lefed majd. Az OM System bejelentette, hogy jelenleg egy új, cserélhető objektíves kamerát fejleszt a Micro Four Thirds formátumon, amelyet hamarosan bemutatnak a közönség számára.

bottom of page