top of page
  • petezsiska

A Fujifilm bemutatja a FUJINON XF 18-120mm F4 LM PZ WR objektívet

Hibrid lencse teljesen elektromos meghajtású vezérlőmechanizmussal. Bemutatjuk a FUJINON XF18-120mm F4 LM PZ WR objektívet. Sokoldalú zoomobjektív, amely minden helyzetben megfelel mind állóképek, mind videók készítésekor.

A FUJIFILM Vállalat (elnök-vezérigazgató, képviseleti igazgató: Teiichi Goto) örömmel jelenti be a "FUJINON XF 18-120mm F4 LM PZ WR" objektív (XF 18-120mm F4 LM PZ WR) 2022 szeptemberében történő bevezetését. Az új objektív az X szériás tükör nélküli digitális fényképezőgépekhez tervezett cserélhető XF objektívek széles választékához csatlakozik, amelyek híresek kompakt és könnyű kialakításukról és a Fujifilm saját fejlesztésű színvisszaadó technológiájával nyújtott kiváló képminőségükről.

Az XF 18-120mm F4 LM PZ WR objektív a 18mm-es nagylátószögtől a 120mm-es telefotóig terjedő gyújtótávolságokat fedi le (ami 35mm-es formátumban 27-183mm-nek felel meg). A rendkívül sokoldalú, 6,7-szeres teljesítményű zoom kompakt kivitelben megkönnyíti a legkülönbözőbb fényképezési körülményeket, beleértve a tájképeket (nagy látószögű) és a portréfotózást (teleobjektív). Az objektív emellett prémium minőségű videók készítésére is képes, köszönhetően a fejlett videós képességeknek, amelyeket a vállalat hosszú évek során a broadcast leasing és a cine objektívek területén ápolt. Ez az objektív önmagában is kiváló minőségű képalkotást tesz lehetővé, mind állóképek, mind videók esetében, változatos jelenetekben.


Az XF 18-120mm F4 LM PZ WR objektív egy nagy teljesítményű zoomobjektív, amely a 18mm-es nagylátószögű és a 120mm-es teleobjektív közötti gyújtótávolságokat fedi le (ami 27-183mm-nek felel meg 35mm-es filmformátumban). Állandó F4.0 maximális rekeszértéket kínál a teljes tartományban, a nagylátószögtől a teleobjektívig, és x0,2 maximális nagyítási arányt a közeli felvételek készítéséhez. Az egyetlen objektív, amely a legkülönfélébb fotózási helyzetekhez alkalmazkodik, beleértve a nagy látószögű tájképeket, a telefotó végen F4-es fényerővel készített portréfotókat, amelyek gyönyörűen elmosódott hátteret eredményeznek, valamint a virágok és más növények közeli felvételeit az x0,2-es maximális nagyítási aránnyal.


Az XF 18-120mm F4 LM PZ WR objektív jól használható videófelvételek készítéséhez, mivel tompítja a látószög változását fókuszáláskor és az optikai tengely elmozdulását zoom-oláskor. A felhasználók nyugodt szívvel zoom-olhatnak és fókuszálhatnak videózás közben, így megkönnyítve a prémium minőségű videókészítést. A szokásos zoom- és fókuszgyűrűk mellett az objektív további videós funkciókkal is fel van szerelve, azaz egy változtatható zoom/fókusz vezérlőgyűrűvel és egy zoomgombbal az állandó zoom-oláshoz. Ezek a sokoldalú videofunkciók csak a FUJINON objektívmárka szakértelmének köszönhetően váltak lehetővé, amely már számos broadcast és cine objektívet gyártott.


Élvezze a hibrid fényképezés élményét, amely bármilyen jelenetet képes megörökíteni állóképek és videók formájában egyaránt.



1. A termék neve: XF 18-120mm F4 LM PZ WR

Megjelenési dátuma: 2022. szeptember

Árazása: 899 USD


2. A termék jellemzői


(1) Széles gyújtótávolság-tartomány a kiváló állóképekhez és videókhoz

・ Az objektív 15 lencsetagból áll 12 csoportban, köztük három aszférikus és három ED-elemmel, amelyek hatékonyan tompítják a szférikus aberrációt, a torzulást és a kromatikus aberrációt a kiváló képfelbontási teljesítmény érdekében. A felhasználók precízen rögzíthetik a finom részleteket az információigényes tájképek nagy látószögű fotózásakor, valamint a téma teleobjektíves közelképekor, például portréfotózáskor.


・ A fókuszlencse optimális elhelyezése optikailag tompítja a fókuszlégzést. A fejlett technológia, amelyre a FUJINON cine objektívek épülnek, csökkenti a látószög változását a fókuszálás során a videofelvételeknél, hogy kiváló filmezési élményt nyújtson.


・ Az aszférikus elemek és az ED-elemek hatékonyan vannak elhelyezve a 6,7x zoomarány és a kompakt kialakítás elérése érdekében, miközben a teljes zoomtartományban F4,0 fényerejű maximális rekeszérték érhető el.


・ Az aszférikus elemek optimális elhelyezése a teljes zoomtartományban lehetővé teszi a közeli fényképezést a maximális x0,2-es nagyítási arány mellett, a legelső lencsetagtól mindössze 46 cm-es minimális tárgytávolságon. A 120 mm-es gyújtótávolságig (ami 35 mm-es formátumban 183 mm-nek felel meg) terjedő teleobjektív-tartományban az objektív képes olyan közel kerülni a témához, hogy kitölti a teljes képkockát. A kompakt objektív kialakítása lehetővé teszi, hogy a telefotótartományban is egészen közel kerüljön a témához mind az állóképek, mind a videók esetében.



(2) Gyors és rendkívül pontos AF

• Az objektív belső fókusz rendszert használ, amely a kompakt és könnyű fókuszáló lencsecsoportot lineáris motorral hajtja meg. A fókuszáló lencsecsoport kompakt kialakítása megkönnyíti a kb. 0,02 másodperces (*1) precíziós AF-et, így a felhasználók nem szalasztják el a döntő fényképezési lehetőségeket.


• Az objektív fókuszkövetési teljesítménye drámaian javul, ha a szintén ma bejelentett FUJIFILM X-H2S fényképezőgépre szerelik. Az objektív támogatja a fényképezőgép nagy sebességű fókuszmeghajtó mechanizmusát, hogy még videózás közben is természetes fókuszt tudjon tartani a mozgó témára.


*1 A CIPA irányelveknek megfelelő belső mérési módszerrel, a "FUJIFILM X-T4" tükör nélküli digitális fényképezőgépre szerelve, aktivált fázisérzékelő AF és bekapcsolt Nagy teljesítményű üzemmód esetén.



(3) Változatos videofelvételi-funkciók az egyszerű videókészítéshez

• A rekeszmeghajtás vezérlése frissítésre került, hogy sikeresen visszaszorítsa a rekeszbeállításokhoz kapcsolódó expozíciós eltolódást. Amikor a fényerősség szintje változik, a rekesz simán átvált, így a felhasználók kényelmesen filmezhetnek olyan jelenetet, amelynek fényereje gyorsan változik.


• Az objektív zoom/fókusz vezérlőgyűrűvel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a zoom-olás vagy a fókuszálás változó sebességű vezérlését. A videókészítés során a felhasználók pontosan szabályozhatják a zoom-olás vagy a fókuszálás ütemét, így nagyobb szabadságot kapnak a videofelvételeken keresztül történő önkifejezésében.


• Az objektívhez tartozik a zoomgomb is, amely a zoom-olást állandó sebességgel (*2) vezérelheti, így bárki elsajátíthatja a zoom-olással járó videókészítést.


*2 A FUJIFILM X-H2S fényképezőgéppel a zoom-olás és a fókuszálás között lehet váltani, valamint 8 fokozatú gyorsasági beállítást lehet használni. A FUJIFILM X-T4, FUJIFILM X-T3 és FUJIFILM X-S10 esetében a jövőbeli firmware frissítések lehetővé teszik a funkciókat is.

A "FUJIFILM X-H2S" tükör nélküli digitális fényképezőgéppel és a szintén ma bejelentett "FT-XH" opcionális tartozékkal kombinálva ez az objektív távolról is használható videófelvételek készítésére. Az objektív és a vele együtt használt kamera online vezérelhető egy böngészőben, így több kamerás felvételek készíthetők korlátozottan rendelkezésre álló személyzet mellett is.



(4) Kompakt és könnyű kialakítás a fejlett mobilitás érdekében

· Az aszférikus elemek és az ED-elemek hatékonyan vannak elhelyezve a mindössze 460 g súlyú, 123,5 mm hosszú és 72 mm-es szűrőmenetes átmérőjű kialakítás elérése érdekében. Fejlett hordozhatósággal büszkélkedhet a fókusztávolságok széles lefedettsége ellenére, hogy megkönnyítse a rugalmas filmkészítést.


· A belső zoom rendszer használata azt jelenti, hogy az objektív tubusa egyszerű, nem változó méretű. Az eredmény egy könnyű objektív, amely könnyedén zoom-ol, a súlyeloszlás eltolódása nélkül. Ezenkívül a hagyományos bütykös tubus helyett, amelyben a lencseház forog, ez az objektív egy sima power zoom mechanizmust használ, amely a zoomobjektív csoportot lineárisan hajtja meg egy léptetőmotorral, így kiváló minőségű zoom-olást ér el optikai tengelyeltolódás nélkül a teljes zoomtartományban, a nagylátószögtől a teleobjektívig.


(5) Por- és időjárásálló szerkezet, amely alacsony hőmérsékleten is képes működni

• A lencseház 13 helyen időjárásálló, hogy biztosítsa a por- és időjárásállóságot, valamint azt, hogy akár 10 Celsius-fok alatti hőmérsékleten is működőképes legyen. Ellenáll a hirtelen időjárásváltozásnak vagy a poros helyszínnek, így a felhasználók bármilyen helyzetben nyugodtan fényképezhetnek.



Forrás: FUJIFILM Hungary Ltd.

bottom of page