top of page

Ukrajnai háború - Tizenhat tonna élelmiszert adományozott a Porsche Hungária

Nagy értékű adományt adott át a Porsche Hungária szombaton az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a tizenhat tonnányi élelmiszert és higiénés cikket Ukrajnába szállítják a rászorulóknak, illetve a Magyarországra érkező menekültek ellátásában is használják majd. A cég emellett három nagyméretű teherautót és egy mikróbuszt is használtba adott a segélyszervezetnek.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az adományt a CBA logisztikai központjában rakodták be szombat reggel a szállító járművekbe, amelyek az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjába vitték. Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs vezetője újságíróknak elmondta, az ukrajnai háború kezdetekor megnyitották Budafokon a logisztikai udvarukat, ahol az elmúlt egy hónapban mintegy félezer önkéntes fordult meg és több mint 200 tonnányi természetbeni adományt mozgattak meg.

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Porsche csoporttól 36 raklapnyi adományt kaptak - közölte, majd azt mondta: ez óriási segítség, hiszen úgy látszik, hogy egy elhúzódó válságról van szó, és minden segítségre szükség van. A most átadott adomány a segélyszervezet raktárába került, ahonnan majd Ukrajnába szállítják, illetve a Magyarországra érkező menekültek ellátására használják majd - mondta el Gáncs Kristóf.

Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója közölte, a négy járművet addig bocsátják a segélyszervezet rendelkezésére, amíg "a szükség kívánja". "Nagyon fontos számunkra, hogy példát mutassunk a többi magyarországi vállalat és magánszemély számára, mert minden egyes fronton elkél a segítség" - fogalmazott, kiemelve: ebben a helyzetben mindenkinek segítenie kell a rászorulókon.

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page