• Feca Zs

SuperEnduro GP - Brit siker a világbajnoki sorozat budapesti fordulóján

A címvédő brit Billy Bolt győzelmével zárult szombaton a Papp László Budapest Sportarénában a SuperEnduro GP motoros világbajnoki sorozat idei második fordulója.

Fotó: MTI/Mónus Márton

A szervezők közleménye szerint a létesítményben hétezer néző kísérte figyelemmel a hét világbajnokot is felvonultató mezőny versenyeit, amelyen a junior vb-sorozatban induló Zsigovits Norbert, valamint az Európa-kupában érdekelt Liszka Roland, Szőke Márk és Csizmazia Barnabás révén hazai indulóknak is szoríthatott a közönség.

"Nagyon nehéz pályát építettek a magyarok, fizikailag is nagyon sokat kivett belőlünk" - értékelt a viadal végén a legmagasabb kategóriában győztes Bolt, aki a lengyelországi idénynyitón is diadalmaskodott. "Az első futam után csalódott voltam, de a másodikat és a harmadikat megnyertem, és mivel vezetem a bajnokságot, igazából nem lehet okom a panaszra" - tette hozzá.

Fotó: Preisler Dóra

Bolt mögött a sportág egyik legeredményesebb versenyzője, a lengyel Taddy Blazusiak végzett másodikként, míg a szintén brit Jonny Walker harmadikként.

A junior-vb mezőnyben Zsigovits az első futamon harmadik, összesítésben pedig hatodik lett.

"Mindent kiadtam magamból, az első futam után saját magamat kellett nyugalomra inteni, hogy a továbbiakban ne hibázzak. A második és harmadik futam nem úgy sikerült, ahogy az első után reméltem, de a hazai közönség szeretete mindenért kárpótolt. Felülmúlhatatlan érzés volt a szurkolásuk" - nyilatkozta a versenyző.

Résztvevők gyakorolnak a SuperEnduro GP motoros világbajnoki versenysorozat magyarországi állomásán a Papp László Budapest Sportarénában 2022. február 5-én. Fotó: Preisler Dóra

Forrás: MTI

M5_MIII_Instant_Save_banners_small_tall_300x390_jpg.jpg
tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
EM1X_Telelens_Save_main_small_tall_300x390_jpg.jpg