top of page
  • petezsiska

Megérkezett, itt a Mercedes új F1-es autója

A regnáló konstruktőri világbajnok Mercedes bemutatta, hogy Lewis Hamilton és George Russell milyen autóval indul az idei szezon bajnokságában, amelyet az új technikai szabályok szerint építettek.

„Csak visszavisz a gyerekkorba” – mondta Hamilton az induláskor. „Szerintem mindig izgalmas nézni, úgy értem, az autók új korszakában még soha nem láttunk ilyen drasztikus változást, igaz? Tehát ez olyan hatalmas változás sok szempontból, hogy igazán érdekes volt látni a tervezőket és mindenkit, aki összefogott, hogy megtalálják a legjobb módszereket egy remekmű létrehozásához."


Russell hozzátette: „Hihetetlen érzés, nyilvánvalóan Lewis és én annyi kört mentünk a szimulátorban. Láttuk az összes rajzot, annyi találkozón és előadáson voltunk ezzel kapcsolatban, de hirtelen láttuk, hogy mindez összeállt, láttuk mindazokat a férfiakat és nőket, akik annyi kemény munkát és energiát fektettek ennek elkészítésére., és így együtt szerintem hihetetlenül jól néz ki.


A W13-as először pénteken fog pályára lépni, amikor a Mercedes a két engedélyezett forgatási nap közül az elsőt teljesíti Silverstone-ban.


Hamilton és Russell megosztják a vezetési feladatokat, a teszt 100 km-re korlátozódik.


Forrás: formula1.com

bottom of page