top of page
  • petezsiska

Megérkezett Alonso 2022-es autója, a kék és rózsaszín A522

A francia gyártó első győzelmét az Alpine zászlaja alatt szerezte meg, amikor az előző idényben Esteban Ocon győzött Magyarországon, és hatodikként zárta a szezont végül a konstruktőri tabellán.

Ocon a kétszeres világbajnok Fernando Alonso partnere lesz a második egymást követő évben, az F2-es bajnok Oscar Piastri pedig tartalékos feladatokat lát el majd a csapatnál. A Renault-csoport vezérigazgatója, Luca de Meo és Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója vezette a bemutatót az új csapatfőnökkel, Otmar Szafnauerrel, aki átveszi az F1-es csapat irányítását, miután januárban elhagyta a rivális Aston Martint, és először mutatkozott be élőben az Alpine csapatnál.


Az Alpine feltűnő, új festése túlnyomórészt kék színű, de rózsaszín kiemeléseket is tartalmaz, köszönhetően új címszponzorának, a BWT-nek. Hétfőn este azonban egy „fordított” festést is bemutattak, amelyben a rózsaszín lett a legszembetűnőbb szín. Ezt a különleges dizájnt, amelyet az alábbi galériában láthat, az év első két versenyén – Bahreinben és Szaúd-Arábiában – használják majd.

„Nagy öröm, hogy ma bemutatjuk A522-ünket a világnak, ezzel az Alpine Forma-1-es utazásának következő fejezetét” – mondta Rossi. „Világos tervünk és víziónk van az Alpine-nál, és a szakma legjobb emberei vannak, akik segítenek bennünket előre vinni és megvalósítani ambícióinkat. Csapatunk most erősebb, és reméljük, jövőbiztos is.


Ocon : „Természetesen nagyon izgatott vagyok, hogy nemcsak először láthatom az A522-t, hanem először vezethetem is a héten. Mindig megtiszteltetés először vezetni egy új Forma-1-es autót, hiszen ismerem azt a kemény munkát, ami a színfalak mögött zajlott mindkét enstone-i és viryi gyárban a különböző részlegeken dolgozó tehetséges emberektől. .


„Ez az érzés és felelősség valóban egyedi és nagyon különleges. Felkészültnek érzem magam, késznek érzem magam fizikailag is, szóval legyünk pályára, és meglátjuk, mi van a kezünkben idén.”


Alonso hozzátette: „Jó visszatérni, és keményen dolgoztam, hogy készen álljak az új szezonra. Az autó fantasztikusan néz ki az új szabályozás mellett, és tetszik az új festés is.


„Új motorral rendelkezünk, és biztosak vagyunk benne, hogy jó fejlesztését hajtottunk végre ennek az új generációs autónak. Bahreinig nem fogjuk tudni, hol tart mindenki, de izgatottan várjuk, hogy a héten teszteljük az autót az első körben. Remélem, az új szabályozás bevált, és idén még izgalmasabb körülmények közözz versenyezhetünk.”

Ahogy Alonso megemlítette, hogy az A522 február 23-án a Circuit de Barcelona-Catalunya pályán jelenik meg, a szezon előtti teszten.


Forrás:formula1.com

bottom of page