• Feca Zs

Kategóriagyőzelemmel zártak Vogel Adriék Csehországban

Updated: Apr 13

Külföldön is megkezdte a szezont a Vogel Adrienn, Maricsek Miklós páros. A Roger Racing Team versenyzője és navigátora a 40. KOWAX Valašská Rally ValMezen a női kategóriában első, a kétkerék-meghajtásúak között pedig 24. indulóból a 12.helyen ért célba.

Gyorsan változó körülmények, extrém csúszós gyorsasági szakaszok, igazi cseh rali fogadta Vogel Adriennt és Maricsek Miklóst Valašskában. A magyar párosnak két nap alatt mindenféle időjárással volt dolga, de sem a havazás, sem a sártól síkos pályák nem fogtak ki rajtuk.

“Életemben nem találkoztam még ilyen sáros, csúszós szakaszokkal, mint amilyeneken itt kellett mennünk. Durva kihívásokkal küzdöttünk meg, Miki nagyon sokat segített, folyamatosan lökdösött át a határaimon. Szombaton végig esőben mentünk, sokat is álltunk balesetek miatt, vasárnap aztán napsütésben kezdtünk, később volt hó és eső is, de tudtunk folyamatosan alkalmazkodni. A Roger Racing Team és az Orsák Rallysport most is fantasztikus autót adott alánk” – nyilatkozta Adrienn a verseny után.

A tapasztalt versenyző, Maricsek Miklós navigátorként szintén teljesen új kihívásokkal találta szemben magát. “Új volt, hogy idegen pályákat kellett elmondanom, szükség volt a tempós beszédre, mert Adri iszonyú gyorsan ment. Büszke vagyok rá, hogy egy ilyen kemény versenyen vehettem részt Csehországban, ahol ennyire megbecsülik a ralit. Ezek a pályák szárazon is megpróbáltatást jelentenek, hát még így, esőben. Most már biztosan ki merem jelenteni, hogy navigálni nagyobb feladat egy sofőrnek, mint vezetni” – mondta a céldobogónál Maricsek Miklós.

Vogel Adrienn és Maricsek Miklós legközelebb az április végi Dunakanyar Rally-n áll rajthoz.


Forrás: auto-sport.hu


M5_MIII_Instant_Save_banners_small_tall_300x390_jpg.jpg
tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
EM1X_Telelens_Save_main_small_tall_300x390_jpg.jpg