top of page

Herczigék leginkább az új abronccsal ismerkednek

A rally Európa-bajnokság hétvégi, portugáliai nyitófutama előtt már a helyszínen tesztel a sorozatban érdekelt Herczig Norbert.

Fotó: ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria Facebook

Herczig - aki az indiai Team MRF Tyres tagjaként indul az Eb-n - szerdán az M4 Sport Sporthíradó című műsorában elmondta: szorgos munkával készülnek a sorozat kezdésére. A délelőtti edzés során minden a terveik szerint alakult, és a folytatásban is próbálják maximálisan kihasználni a tesztnap adta lehetőségeket. "Elsősorban az új abronccsal kell megismerkednünk, amivel eddig nem versenyeztünk, mindezt újra alapvetően murvás talajon. Gyorsan lekopogom, eddig minden jól megy" - nyilatkozta. Hozzátette: délután, egészen estébe nyúlóan lesz még lehetőség próbálgatni az új abroncsot, illetve a beállításokat. "A tavalyi évről azért van innen már egy pici tapasztalatunk, tudjuk, hogy mi vár ránk" - mondta Herczig, aki egy Skoda Fabia Rally2 evo-val indul, a tervek szerint az ERC-sorozat minden futamán.

Fotó: ŠKODA Rally Team MRF Tyres Hungaria Facebook

A pilóta ezúttal régi-új navigátorával, Igor Bacigállal versenyez. A duó háromszor nyert magyar bajnokságot és háromszor volt második. Herczig a munkakapcsolatukról elmondta: érzései szerint ott folytatták a közös munkát, ahol 2017-ben abbahagyták, mintha nem telt volna el azóta több mint négy év. A mezőny erősségéről kifejtette: 10-12 olyan párost lát, amelyeket képesnek tart bármelyik futam megnyerésére, illetve a dobogós helyekre. "Nagyon jó hír, hogy mi is közöttük vagyunk" - hangsúlyozta. Herczig korábban kifejtette: elsődleges céljuk a csapatbajnoki cím megszerzése, míg az egyéni értékelésben a dobogót célozzák meg. A rali Európa-bajnokság idei versenyei: Március 12-13.: Rally Serras de Fafe e Felgueiras (Portugália, murva) Március 26-27.: Azores Rally (Azori-szigetek, murva) Május 13-14.: Rally Islas Canarias (Kanári-szigetek, aszfalt) Június 11-12.: Rally Poland (Lengyelország, murva) Július 2-3.: Rally Liepaja (Lettország, murva) Július 23-24.: Rally di Roma Capitale (Olaszország, aszfalt) Augusztus 27-28.: Barum Czech Rally Zlín (Csehország, aszfalt) A nyolcadik állomást később jelentik be.


MTI

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page