top of page

A magyar Scania az éllovas Tunéziában!

Élre állt a Qualisport Racing triója a kamionos kategória összesítésében, a Tunisia Desert Challenge ötödik napján!

Az előző, technikai nehézségekkel tarkított nap végén a dunaszentbenedeki kamionos formáció nagyszervizt hajtott végre az első sivatagi bevetését teljesítő Scania Qualisport Sharkon. Kovács Miklós pilóta és két állandó harcostársa, Czeglédi Péter navigátor és Ács László fedélzeti szerelő bizakodva vágott neki a komoly nehézséget ígérő, Ksar Ghilane környékére tervezett hurokszakasznak, s nem is kellett csalódniuk.


Az első néhány kilométer után a magyar hármas egy rövid időre leállt, Ács László finomított az éjjel beszerelt lengéscsillapítók beállításain, a beavatkozás pedig szinte varázsütésként hatott a sárga monstrumra. „Ezt követően teljesen megváltozott a Shark viselkedése, hihetetlenül jó tempót tudtunk menni, sokat előztünk is, de arra azért odafigyeltünk, hogy egyben maradjon a kamion. Teljesítettük a távot, amelynek vége felé közeledve azt láttuk, hogy legfőbb ellenfelünknek, jóbarátunknak, Igor Bouwensnek technikai gondjai voltak. A versenyzés már csak ilyen, tegnap nekünk, ma nekik voltak gondjaik, de remélhetőleg folytatódhat a csata, amit a legnagyobb tisztelettel vívtunk, s amelynek eddigi részét mindkét csapat nagyon élvezte ” – mondta a nap végén a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós.


A 315 kilométeres távot a Qualisport-trió 5 óra 23 perc 40 másodperc alatt teljesítette, amivel a 2. helyen zártak az MAN-nel induló belga Rotsaert, Raes, Rostsaert hármas mögött. Noha az előző napon Bouwensék növelték előnyüket Kovácsékhoz képest, a keddi technikai zűrök után hátrányba kerültek: a magyarok 21 óra 13 perc 48 másodperces összidővel a kamionos kategória élére álltak, a 2. helyre visszacsúszó rivális egységet 1 óra 8 perccel, míg a 3. helyen álló Rotsaertéket több mint másfél órával előzik meg. A táborból származó információk szerint Bouwensék megoldják a problémáikat és szerdán újra ott lesznek a szakasz rajtjánál.


A hatodik napon a versenyzők Ksar Ghilane-ból Douz felé veszik az irányt, a táv 230 kilométer lesz.


Forrás:auto-sport.hu

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page