top of page
  • petezsiska

A Citroën Rally Team Hungary párosa már most duplázni szeretne!

A szezonnyitó futam győzelme után az idei második magyar bajnoki versenyén, a Boldogkő Rally‐n is a dobogó legfelső fokára szeretne állni a Mads Østberg, Patrik Barth duó. Tavaly a Citroën C3 Rally2 versenyautót az utolsó gyorsasági szakaszon egy defekt fosztotta meg a győzelemtől, de Mads előre tekint és most sem tűzött ki kisebb célt, mint a Citroën Rally Team Hungary futamgyőzelmét.

„Minden a terveinknek megfelelően alakult a Salgó Rally‐n” – summázta a szezonnyitót Mads. „Tökéletesen kezdtük az évadot, és ez azt jelenti, hogy ott tartunk, ahol szeretnénk. Az első futamon nagy küzdelmet vívtunk, és tényleg a határainkat kellett feszegetnünk, de ez az, amit szeretünk!” – emlékezett vissza a 2022‐es magyar rally szezon első versenyére.


A Boldogkő Rallyval eljött az is, ami eddig még nem fordult elő, mióta Mads Østberg a Citroën Rally Team Hungary színeiben versenyez: olyan futamon tud elindulni, ahol tavaly már versenyzett. Igaz, hogy most a tavalyi pályák egytől egyig fordított irányban lesznek... „Másodszorra általában minden könnyebbé válik egy‐egy versenyen. De most minden szakasz az ellenkező irányban lesz, ami azt jelenti, hogy újra fel kell fedeznünk a gyorsaságikat. De ezt már megszoktuk, van benne rutinunk. Nagyon koncentrálunk a pályabejárásra, próbáljuk a legjobb itinert elkészíteni, hogy tökéletes tempóban versenyezhessünk.”

„Mi mással lennék elégedett, mint a győzelemmel!” – mondta Mads Østberg a futam előtt. „A magyar bajnokság még a tavalyinál is erősebb, de a csapat célja egyértelmű!” Reméljük sokan szurkolnak majd ezen a hétvégén is a pálya szélén a Citroën Rally Team csapatának.


A csapat partnerei: C Automobil Import Kft., Tagai Racing Technology, PIRELLI, Citroën Racing, Autószöv Gyöngyös


Forrás/fotók:Duen.hu

bottom of page