top of page
  • petezsiska

Várható kamerák a Sony-tól 2022-ben

A meg nem erősített hírek sűrűn és gyorsan terjednek. Íme a leghitelesebb beszámolók az előkészületekről és arról, mi várható idén.

Fotó: Kaique Rocha / Pexels

A Sony technikailag négy fényképezőgépet dobott piacra 2020-ban. A Sony A7R III A és a Sony A7R IV A vázak azonban minden felhajtás nélkül kerültek bevezetésre, nagyon apró frissítésekkel, így ezek nem igazán számítanak az igazán erőteljes újdonságok közé.

Azonban a Sony egyetlen igazi termékbemutatója tavaly elég nagy üzlet volt. Először is bemutatták a vlogging-orientált Sony ZV-E10, amely gyorsan bekerült a 10 legkelendőbb fényképezőgép közé Japánban.

Emellett a Sony A7 IV, amely a gyártó várva várt kamerája volt, a Sony legújabb tagja. Nyugodt szívvel elmondható róla, hogy a legtöbbet tudja nyújtani a felhasználóknak és ezáltal a legsokoldalúbb gép is lett.

A fő termékkínálat frissítésével kapcsolatban nincs annyi új információ a Sony háza táján, mint amennyire informatívan elővezették újdonságaikat az utóbbi években, de van azért néhány érdekesség.


Sony A7R V


A Sony A7R V 2022-ben érkezhet rekordot jelentő 102 megapixeles képérzékelővel, mivel a legfrissebb jelentések szerint a Sony a Canon-nal áll versenyben a világ első 100 megapixeles full-frame szenzorát illetően.

Azt már eddig is biztosra vehettük, hogy a Sony A7R V nagyobb felbontású érzékelőt kap majd, mint elődje, a Sony A7R IV, amelynek 61 megapixeles a szenzora. Ez főként azért lehet biztos, mert az új Sigma fp L is 61 megapixeles érzékelővel rendelkezik. A pletykák alapján, miszerint a Canon EOS R5S egy 100MP-es fényképezőgép lesz, úgy tűnik, a tervezés és a gyártás igen komoly lendületet kapott.

A Sony már rendelkezik egy 102 megapixeles full-frame képérzékelővel, a 6K-képes IMX555CQR-rel, amely könnyen adaptálható a Sony A7R V-hez, és várhatóan a gyártó beépíti az új vázba a szokásos pixel shift technológiáját is, hogy megnégyszerezze a felbontást, amikor állóképekhez használják az új eszközt.



Sony ZV-1 II


Úgy tűnik, hogy a vlogging-orientált Sony ZV-1 az A1-től csúcstechnológiát kap a fiatal alkotók igényeinek kielégítésére.

"Kiváló minőségű képeket és videókat szeretnének készíteni, de nem biztos, hogy tudják, hogyan kell használni a hagyományos fényképezőgépeket" - mondta Masaaki Oshima, a Sony Camera divíziójának helyettes vezetője a DP Review-nak adott interjúban.

Fotó: Jacoby Clarke / Pexels

"A kulcs az, hogy a csúcstechnológiánkat egyszerű, könnyen használható módon integráljuk. Tehát az Alpha 1-hez kifejlesztett technológiát továbbfejlesztjük, módosítjuk, egyszerűsítjük [és bevezetjük] a ZV-1 típusú termékekbe."


Láttuk már, hogy a Sony őrületes profi szintű kamerafunkciókat adaptált termékeibe, például a Sony Xperia 1 II-ben elhozta a Sony A9 II 20fps sorozatfelvételt. Ez alapján könnyen lehet, hogy 30fps vagy akár 8K videót is láthatunk a Sony ZV-1 II-ben. Reméljük, hogy a gyártó jobb munkát végez, mint a nemrég megjelent Sony ZV-E10 esetében, amely egy csuklós képernyővel rendelkező vloggerkamera, amely azonban nem támogatja az érintésvezérlést. Ugyanakkor azt is pletykálják, hogy az új ZV-1 nem egy továbbfejlesztett modell, hanem talán egy kedvező árú változat lesz, amely április és június között kerülhet piacra.



Az idei év tehát a japán gyártóé lehet


Ha igazak a pletykák az A7R V-ről, akkor ez szeizmikus változást okozhat az iparágban. Mivel a tartalomkészítés jelentősége és népszerűsége az elmúlt néhány évben a globális világjárványnak köszönhetően még inkább megerősödött, az új ZV-1 termékcsalád további innovációja a fiatal vloggerek számára nagyon is reális célnak tűnik.


Forrás: digitalcameraworld.com

bottom of page