top of page

Újult lendülettel versenyeznek Velenczei Ádámék idén!

Autóbemutatóval és két napos teszttel kezdte a 2022‐es rali szezont Velenczei Ádám, aki új navigátorával, Vánsza Zsolttal szeretne év végén a dobogóra állni. Balszerencsés év után, a hibákból tanulva állnak rajthoz a szezonnyitó Salgó Rally‐n, ami hazai versenye a szécsényi pilótának

Győrben mutatta be az idei évre szánt versenyautóját Velenczei Ádám és új navigátora, Vánsza Zsolt. Az ezüstben pompázó SKODA Fabia Rally2 EVO mellett először a 2021‐es esztendőről esett szó. „Egy hullámvölgynek nevezném a tavalyi évet, amit félretettünk és újult lendülettel vágunk a mostani szezonnak. Az év eleji borulásunk az egész éves szereplésünkre rányomta a bélyegét. Ugyan voltak jó részidőink, de valami hiányzott, hogy odaérjünk az elejébe.” – mondta az autó mellett Ádám a bemutatón.


„Ezlesz a harmadik év, hogy SKODÁ‐val versenyzek. Szerencsések vagyunk, hogy ‐ partnereinknek hála ‐ ebben a szezonban is ilyen komoly technikával versenyezhetünk. Vannak már jó alapbeállításaink szinte minden pályára. A Topp‐Cars Rally Team tökéletes munkát végzett az elmúlt két szezonban, nem volt kérdés, hogy idén is velük indulunk a bajnokságban. Rajtunk fog múlni a jó eredmény. Nem lesz könnyű ez az év sem, hiszen komoly mezőnyben versenyzünk. A norvég világbajnok mellett több, korábbi abszolút bajnok is indul és sokan esélyesek a dobogó bármelyik fokára.”


Vánsza Zsolt az elmúlt években főként a bal oldalon volt látható versenyautóban, de nem ismeretlen számára a navigátorkodás, hiszen hat éven keresztül diktálta a kanyarokat Hevesi Istvánnak. „Örülök, hogy most itt lehetek! Régóta ismerjük egymást Ádámmal, jó barátok vagyunk. Ő és csapata készítette fel a versenyautómat, amikor a kormány mögött ültem. Rengeteget segített, most pedig együtt próbáljuk meg a legjobbat kihozni magunkból.”Nyolc versenyből hatot értékelnek az idei bajnokságban. „Szeretnénk mindegyik futamon rajthoz állni.” – vette vissza a szót Velenczei Ádám. „Sokat dolgoztunk azon, hogy biztos háttérrel tudjunk elindulni, minden futam előtt tudjunk tesztelni és ne kelljen biztosítás nélkül versenyeznünk.”


Nyolc versenyből hatot értékelnek az idei bajnokságban. „Szeretnénk mindegyik futamon rajthoz állni.” – vette vissza a szót Velenczei Ádám. „Sokat dolgoztunk azon, hogy biztos háttérrel tudjunk elindulni, minden futam előtt tudjunk tesztelni és ne kelljen biztosítás nélkül versenyeznünk.”


A versenyen kilenc gyorsasági szakasz, összesen 104 versenykilométer vár a több, mint 70 autót számláló mezőnyre. Remélhetőleg sokan szurkolnak majd a pályák szélén éssokan meglátogatják a versenyzőket a salgótarjáni Főtéren felállított szervizparkban szombaton, március 25‐én.A csapat partnerei: Betonútépítő, Euroaszfalt Kft., SIVA Group, Közmű Alagút, Forvett, STRAVIA, AIR TRADING, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., EFTECH, FLOW FUEL, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., Gregor és Társai Nyomdaipari Kft., vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, RAPID‐BETON, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem


Forrás: duen.hu


tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page