top of page

Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS PRO nem csak természetfotózásra

Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS PRO egy nagy hatótávolságú szupertelefotó objektív MFT fényképezőgépekhez. Egy igazán kifinomult eszköz. Nagyon jól teljesít a versenypályán és a természetfotózásnál is.

Több alkalommal is volt szerencsém kipróbálni az Olympus M.Zuiko Digital ED 300mm f/4 IS PRO objektívet az Olympus Mintabolt jóvoltából. Fantasztikus élményben volt így részem egy augusztusi versenyhétvégén.

A WTCR magyarországi futamáról kellet tudósítanom, ezért igazi éles helyzetben tudtam tesztelni ezt az eszközt.

Munkám során kiválóan tudtam használni ezt az objektívet, nagyon élveztem, hogy az egész napos fotózásnál sem okozott gondot a felszerelés hordozása. (Pedig az is előfordult, hogy két futam között nem jött értem a fotós busz, ezért gyalog sétáltam vissza a Hungaroring legtávolabbi pontjáról…) Fantasztikus volt úgy végig fotózni két napot a Hungaroringen, hogy nem éreztem úgy, mintha le akarna szakadni a vállam. Teljesen más perspektívából tudtam fotózni ilyenkor. Például egy WTCR hétvégén minden részletet meg tudtam ragadni és megfelelő tudósítást készítettem az esemény minden fontos részletéről.

Hungaroring WTCR 2021 - Fotók: Zsiska Ferenc


Ritkán látok sport vagy autósport felvételeket MILC csoportokban, pedig az Olympus (OM-System) termékei tökéletesen alkalmasak arra, hogy ilyen területen is használjuk őket. Ezekben az eszközökben megvan minden ahhoz, hogy ezeket a gyors és akciódús témákat megfelelő minőségben lehessen prezentálni. Kollégák is jobbára régebbi DSLR gépeket használnak, de egyre többen kezdenek gondolkodni MILC gépek vásárlásán. Szerintem idővel csak ezekbe a gépekbe lesz érdemes hosszú távon befektetni, de hogy mi lesz a pontos irány, azt majd az idő és a gyártók eldöntik.


Az M.ZUIKO DIGITAL ED 300mm 1:4.0 IS PRO objektív (35mm megfelelője 600mm) a teljes képterületen kiváló optikai teljesítményt nyújtó precíziós eszköz, kategóriájában az egyik legkompaktabb fém házba zárva. A nagy fényerejű, 1:4.0 rekesz nagy szabadságot ad a kreatív önkifejezésnek, ugyanakkor kiváló képminőséget is biztosít. Az objektív a világon elsőként büszkélkedhetett 5-tengelyes Sync IS képstabilizáló mechanizmussal, amely OM-D E-M1 vagy E-M5 Mark II vázzal együtt használva nagyobb, 6 FÉ lépés tartományban teszi lehetővé a kompenzációt. Az összesen 1270 grammos M.ZUIKO objektív akár 75 százalékos könnyebbséget is jelenthet a versenytársak SLR objektívjeihez képest, miközben ugyanolyan gyújtótávolság jellemzőkkel bír. Az objektív eltávolítható, forgatható állványgallérral is fel van szerelve a jobb egyensúly és támogatás érdekében, valamint időjárásálló. Por, nedvesség és fagy elleni védelemmel rendelkezik, így zord éghajlaton is tökéletesen használható.


A legmagasabb szintű képminőség


Az élvonalbeli építési minőségtől a kiváló lencséken át a precíz kezelhetőségig az M.Zuiko Digital ED 300mm F4 IS PRO objektív mindent tud, amit csak a profi fotós elvárhat egy teleobjektívtől. Mindegy, mi a téma, a gyors, 4.0 rekesz hagyja kibontakozni kreativitását a legmagasabb szintű képminőség biztosításával.


Kristálytiszta telefotók állvány nélkül

Az M.Zuiko Digital ED 300mm F4 IS PRO a világelső Sync IS mechanizmust kínálja, mely tökéletes harmóniában dolgozik együtt a kompatibilis OM-D fényképezőgépek beépített 5-tengelyes képstabilizátor rendszerével. Az eredmény: kifinomult, akár 6 fényérték-lépésnyi kompenzáció. Ennek segítségével az állvány nélkül készülő felvételek és az EVF megjelenítés tökéletesen bemozdulás mentes lehet, ráadásul így érzékelhetően finomabb videofelvételeket is készíthetünk.

Medveotthon Veresegyház - Fotók: Zsiska Ferenc

  • A Movie & Still Compatible (MSC) automatikus élességállítási rendszer sima, halk és gyors teljesítményének köszönhetően a fotó- és videóalkalmazások számára egyaránt előnyös.

  • A kézi élességállítási tengelykapcsoló segítségével gyorsan a helyére húzhatjuk a fókuszgyűrűt a közvetlen, intuitív élességállítás érdekében.

  • Programozható L-Fn (lencse funkció) gomb a könnyen elérhető beállítások módosításához.

  • A por-, fröccsenés- és fagyálló szerkezet 17 különálló tömítést tartalmaz, amelyek biztosítják az objektív teljesítményét zord körülmények között is.

  • A beépített visszahúzható napellenző védi az elülső lencsetagot, hogy csökkentse a felületi fényvisszaverődést és a becsillanást.

  • Kompatibilis az opcionális M.Zuiko Digital MC-14 1.4-szeres telekonverterrel, amely tovább növeli a hatótávolságot 840 mm-es gyújtótávolságra.


Ez az objektív ideális választás micro 4/3-os gépünkhöz, természet-, sport-, telemakró és színpadi fotózáshoz egyaránt.Forrás: olympusmintabolt.hu

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page