top of page
  • petezsiska

Max Verstappenre néz fel a M1RA új, 15 éves autóversenyzője

Az Európában több nemzetközi autós gyorsasági bajnoki címet megszerző M1RA versenycsapat évek óta kiemelt figyelmet fordít a fiatal magyar autóversenyzők, szerelők és mérnökök oktatására, melynek egyik állomása a Swift Cup Europe bajnokság. Itt kap lehetőséget a bizonyításra idén a 15 éves Csermely Móric egy 1.4- es Suzuki Swift volánja mögött.

Tavaly a M1RA tehetsége, Bucsi Attila volt a Swift Cup Europe legjobbja, hozzá csatlakozik csapattársként az idei szezonra Csermely Móric, akinek nem ismeretlen a motorsport világa.


Apa ralizott korábban, ő vont be az autósportba, de érdekes, hogy amíg nem én vezettem, tartottam a nagy sebességtől – árulta el Csermely Móric, a M1RA újdonsült versenyzője. – Azonban ha én ülök a volán mögött, élvezem a sebességet. Akkor fordult át bennem ez az egész, amikor a barátaimmal elmentem gokartozni. Utána újra és újra vissza akartam menni, így apa sokszor elvitt magával, aztán az eredményeim alapján azt javasolta, próbáljuk ki, mire lennék képes egy versenyautóban.


2020 decemberében egy ralikrossz autóval kezdte, akkor érzett rá igazán a vezetés mikéntjére, sőt tavaly már versenyzett is: harmadik helyen végzett a magyar ralikrossz országos bajnokság junior kategóriájában.


Nagyon élveztem a bajnokságot, de a szezon második felében már azt éreztem, hogy jó lenne valami mást is kipróbálni, ezért éltünk a M1RA-tól kapott lehetőséggel – mesélte a középiskolás tehetség. – A Swift Cup Europe egy nagyon jó kiindulóbajnokság, itt megtanulhatom az alapokat, aztán majd meglátjuk, milyen eredményeket érek el, és milyen jövőm lehet az autósportban. Jó érzés az, hogy jó kezekben vagyok, mert itt nemcsak a megfelelő technikákat leshetem el, hanem a biztonságra, illetve a biztonságos közlekedés fontosságára is nagy hangsúlyt fektet a csapat.

Már túl van néhány teszten a M1RA-val, és a Hungaroringen is próbára tehette magát. – Eddig jól érzem magam a csapatban, mindenki nagyon segítőkész, és látom, hogy a maximumot akarják kihozni belőlem – fogalmazott Csermely Móric, aki a Forma–1 világbajnoki címvédőjére, Max Verstappenre néz fel az autóversenyzők közül. A Swift Cup Europe-idény április 29-én rajtol az ausztriai Salzburgringen, és hat versenyhétvégéből áll, a Hungaroringre július 8-10-én érkezik a mezőny.


Forrás: M1RA


bottom of page