top of page

Magyarországon is bemutatkozott a BMW iX

A bajor prémiumgyártó új technológiai zászlóshajójának első példányai még idén megjelennek a hazai utakon. A kivételes népszerűségnek örvendő Sports Activity Vehicle (SAV) járműkoncepciót újraértélmező, a személyes mobilitás új korszakát hozó BMW iX mérföldkövet jelent a bajor prémiumgyártó történetében.

A sajtó képviselői előtt a Somló hegy környékén, illetve a Balaton-felvidéken bemutatkozó BMW iX a BMW Group első modellje, amely a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki alapját.


A sajtó képviselői előtt a Somló hegy környékén, illetve a Balaton-felvidéken bemutatkozó BMW iX a BMW Group első modellje, amely a vállalatcsoport új, moduláris, széles tartományban alkalmazható eszköztárára épül, előrevetítve a vállalatcsoport jövőbeni modelljeinek műszaki alapját. A BMW iX fejlesztési és gyártási folyamatait minden részletre kiterjedő fenntarthatósági szemlélet övezi, a nyersanyagok kitermelését szabályozó szigorú környezetvédelmi és emberjogi elvárások betartásától kezdve, a megújuló erőforrások felhasználásával előállított energián keresztül, egészen az újrahasznosított anyagok széleskörű alkalmazásáig.A BMW iX a közeli jövő azon úttörő modellgenerációjának első, iránymutató hírnöke, amellyel a vállalatcsoport újraértelmezi a fenntarthatóság, a vezetési élmény és a prémium minőség fogalmát. A modell eme iránymutató karakterét az újdonság formanyelve is nyomatékosítja, amelyet az utastérből kiindulva, belülről kifelé haladva álmodtak meg a tervezők. Mint ilyen, a BMW iX mindenekelőtt a kompromisszumoktól mentes életminőséget, valamint vezetője és utasai pihentető környezetét helyezi előtérbe.A karosszéria letisztult, minimalista formanyelve a személyes mobilitás új irányát közvetíti, amely az utasok igényeire és szükségleteire helyezi a hangsúlyt. Az utastér az utazás minden pillanatát innovatív opciókkal látja el, legyen szó pihentető kikapcsolódásról, biztonságról, vagy a kerekeken guruló luxus új formájáról.


A BMW iX xDrive50* modell hajtáslánc-technológiája – amely mindkét tengelyen egy-egy elektromos motorral dolgozik – több mint 370 kW / 500 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, amellyel a BMW Group új technológiai zászlóshajója kevesebb mint 5 másodperc alatt felgyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A BMW iX xDrive40* modell maximális teljesítménye hozzávetőlegesen 240 kW / 300 lóerő, amely így valamivel több mint 6 másodperc alatt tudja le a nulla-százas sprintet.


A BMW iX xDrive50 modell a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint egyetlen feltöltéssel akár 600 kilométer, a BMW iX xDrive40 modell pedig több mint 400 kilométer megtételére képes tisztán elektromos meghajtással. A bemutató eseménysorozat részeként IONITY ultratöltőn demonstrálták az autó nagyteljesítményű töltési képességét, mely kb. 30 perc alatt 80%-os töltöttséget érhet el.


A BMW iX már rendelhető hazánkban: a BMW iX xDrive40 és a BMW iX xDrive50 indulóára bruttó 27 990 000 és 36 030 000 forint.


*Kombinált energiafogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékek


BMW iX xDrive40: kombinált energiafogyasztás: 19,4 – 22,5 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km

BMW iX xDrive50: kombinált energiafogyasztás: 19,8 – 23,0 kWh / 100 km (WLTP); kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km


Forrás: BMW

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page