top of page

Imolában folytatódik a Formula 3-as bajnokság Tóth Lászlóval a mezőnyben

A hétvégén sorra kerülő Formula 1-es Emilia Romagna Nagydíj betétprogramjaként rendezik meg az FIA Formula 3-as bajnokság idei szezonjának második fordulóját Imolában, ahol ott lesz a 30 fős mezőnyben Tóth László is.

A 21 éves magyar versenyző a cseh Charouz Racing Systems színeiben kezdte meg második F3-as idényét, és a szezonnyitó bahreini versenyhétvégén a kevésbé jól sikerült időmérő edzés után mindkét futamon több pozíciót is tudott javítani, a szombati sprintversenyen például hat helyet jött előre, de a vasárnapi főfutamon az egyik előzésben megsérült autójával is négy pozícióval előrébb ért célba, mint a rajthelye.

Tóth László a Charouz weboldalának azt nyilatkozta, érdekes hétvégére számít Imolában, ahol a következő napokra jelentős mennyiségű esőt jósolnak a meteorológusok.

„Imola egy sporttörténelmi pálya, izgalmas lesz rajta versenyezni, az eső pedig megkavarhatja egy kicsit a kártyákat, és még érdekesebbé teheti a futamokat, úgyhogy várom a hétvégét” – mondta Tóth.

A Formula 3-as bajnokság lebonyolítása a tavalyihoz képest változott, elsősorban abban a tekintetben, hogy már nem három, hanem csak két versenyt rendeznek egy hétvégén a népes mezőnynek. Erre azért került sor, mert az idén a Formula 1, a Formula 2 és a Formula 3 is azonos helyszíneken és időpontokban versenyez, igaz, az F3-asok a 23-ból csak 9 helyszínen csatlakoznak a másik két kategória mezőnyéhez.


Az F3-as versenyhétvégék programja az idén is a pénteki 45 perces szabadedzéssel, valamint az utána következő 30 perces időmérő edzéssel kezdődik. Szombatonként az úgynevezett sprintfutamra kerül sor, amely 40 perces, s amelynek a rajtsorrendje úgy alakul ki, hogy a pénteki időmérő első 12 helyezettje fordított sorrendben állhat fel a rajtrácsra. A vasárnapi, úgynevezett főfutam 45 perces, a rajtrácsra a pénteki időmérőn kialakult sorrend szerint állnak fel a versenyzők.


Az imolai hétvége pénteki napján 9.55 órakor kezdődik a Formula 3 szabadedzése, 15 órakor pedig az időmérő. A szombati futamot 10.35-kor tartják, a vasárnapi verseny pedig 8.50-kor rajtol el. Az időmérőt és a futamokat az M4 Sport élőben közvetíti.


Forrás: auto-sport.hu

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page