top of page
  • petezsiska

Fotópályázatot hirdet a Nemzeti Ifjúsági Tanács

"Együtt. Újra." - A civil közösségi élet újraindulásának bemutatása fiatal szemmel címmel hirdet fotópályázatot a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT); a kezdeményezés célja a civil szervezetek programjainak és a közösségi élet újraindulásának bemutatása.

"A 2020 márciusa óta mindannyiunk életét befolyásoló koronavírus-járvány a civil szektor működését, illetve a szervezetek által megvalósított programok és rendezvények lebonyolítását is nagymértékben megnehezítette. (...) A formális és az informális közösségek újraindulása ismét megmutatta, hogy mekkora összetartó és értékteremtő ereje van a hazai civil szektornak" - emlékeztet az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében a NIT.

A fotópályázat célja, hogy ezeket az értékeket, az újraindult programok változatosságát, azok legszebb pillanatait a résztvevők szemével és kameráin keresztül mutassa meg a nagyközönségnek - közölték a kiírók, hozzátéve: a fényképek segítségével azt is szeretnék láttatni, milyen sokszínű és izgalmas tevékenységeket folytatnak ma Magyarországon a civil szervezetek és közösségek.


A pályázatra 18 és 35 év közötti, valamely civil szervezethez kötődő magánszemélyek küldhetnek be fényképet. A fotókat ötfős zsűri értékeli két lépésben: a legjobb húsz pályamű kiválasztása után - melyekről közönségszavazást indítanak a NIT Facebook-oldalán - az első három helyezettet díjazza: az első 300 ezer, a második 250 ezer, a harmadik 200 ezer forint, míg a közönségszavazás nyertese 100 ezer forint értékű pénzjutalmat kap. A legjobb húsz pályaműből várhatóan országos vándorkiállítás indul az ősz folyamán.A Miniszterelnökség együttműködésével és támogatásával indított fotópályázatra hétfőtől szeptember 19-ig lehet jelentkezni a https://egyuttujra.hu weboldalon.

bottom of page