top of page

Fotóhónap2021: A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium kiállítása

KISKÉPZŐ FOTÓ MOST 2021 – A Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szakosztályának kiállítása 2021. november 11. - 2021. december 9. között kerül megrendezésre. Az esemény idén a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériájában kapott helyet.

Kisképző Fotó Most 2021 címmel csatlakozik a Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium fotó szakosztálya kiállításával a Fotóhónap fesztiválhoz. A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében évente megvalósuló Fotóhónap a magyar fotókultúra legátfogóbb és leggazdagabb rendezvénysorozata. 2021-ben mintegy 35 tárlatot és számos kísérőeseményt kínál a Fotóhónap sokszínű programja.

Utazás térben és időben, valós és kreált világokban, mikro- és makrokozmoszokon keresztül. Jelenlét és szerelem a mai Budapesten, Covid idején, letűnt korok és az átalakulás nyomai a fővárosban és vidéken, a Duna-part ismerős, és egyben meglepően új látványai a dokumentarista fotográfiákon. Bátor és szabad kísérletezések eredményei: vegyszerek okozta roncsolások az analóg nyersanyagon, emulzióval megkent embrió-szobrok ráexponált testábrázolásokkal, mind-mind az önmagukat kereső és kifejezni vágyó fiatal alkotók munkái. Vizsgamunkáik melyeket Fejér János és Molnár Zoltán konzulensi támogatásával készítettek 2021 tavaszán, a Kisképzős fotós diákok tudásának esszenciáját mutatják be.

A kiállítás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

További információ: https://www.fotohonap.hu/kiallitasok/kiskepzo-foto-most-2021

A Fotóhónap2021 programjában szereplő kiállítások listája, további részletek: www.fotohonap.hu

A Fotóhónap2021 online katalógusa itt érhető el: https://issuu.com/mfsz/docs/fh21_katalogus_pages

Forrás: Magyar Fotóművészek Szövetsége

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page