• Dori Preisler

Fék nélküli száguldás és Sima rajt-cél győzelem

Sima rajt-cél győzelmet aratott Wirtmann Ferenc és beugró navigátora, Nyirfás Julianna, Ford Escort Mk II-essel a Historic Országos Rallybajnokság szezonnyitóján, az Orfű Rallyn. A Grawe Életbiztosító Zrt. által támogatott páros mind a hat gyorsasági szakaszon a legjobb időt autózta, és még egy fék hiba sem tudta őket megakadályozni a győzelemben.

„Gyors verseny volt – kezdte Wirtmann. – A Mecsek Rallyhoz képest több lassítót is kivettek, padkavédelem is kevesebb volt. Kicsit tartottam a verseny előtt a sok kihordástól, de egész jó állapotban maradtak a pályák.

Egyedül az utolsó gyorsaságin volt egy kis problémánk. Egy felpattanó kőtől megsérült a fékrendszer. Eleinte csak szivárgott a fékfolyadék, akkor elég volt pumpálni, de miután teljesen elfolyt, nem maradt semmi fékünk. A kézifékre sem hagyatkozhattam, hiszen az is hidraulikus. A Turi kanyartól már egyáltalán nem volt fékünk, a beíróban is csak motorfékkel tudtunk megállni.


Julcsi most is nagyon jól navigált, igazi profi navigátor, de a következő versenyen már újra Kerekes Jotival indulok, akit erre a versenyre kölcsönadtam Schneer Lacinak. Laci a csapatunk Gruppe 2-es Zsigulijával állt rajthoz. Betartotta amit ígért, óvatosan kezdett és fokozatosan gyorsult.


A csapat és a vendégeink nagy örömére egy másik legenda, Bodony Béla is visszatért hozzánk, aki megint több kiló húsból és palacsintából készített diétás ebédet, én csak egy szelet húst mertem enni, mert hátra volt még a második kör.


Mindent egybevetve, jól kezdődött a szezon, egy kifejezetten jó rendezvényen vettünk részt. Sokan indultak historicban, de van még hely, mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy csatlakozzon hozzánk, ha szeretnének jó hangulatban versenyezni.“

WIRTMANN FERENC KORÁBBI HISTORIC EREDMÉNYEI

2008. C csoport magyar bajnok

2009. C csoport magyar bajnok

2010. C csoport magyar bajnok

2011. C csoport magyar bajnok

2012. C csoport magyar bajnok, Historic CEZ bajnok

2013. Historic CEZ bajnok

2014. D csoport magyar bajnok, Historic Eb C csoport 4.

2015. C csoport magyar bajnok, Historic CEZ bajnok, Historic Eb D csoport 2.

2016. D csoport magyar bajnok, Historic CEZ bajnok

2017. D csoport magyar bajnok, Historic abszolút magyar bajnok

2018. Historic abszolút magyar bajnok, Historic Eb D csoport 2.

2019. D csoport magyar bajnok, Historic CEZ D csoport 2.

2020. Historic abszolút magyar bajnok, D csoport magyar bajnok

2021. Historic abszolút magyar bajnok, D csoport magyar bajnok

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax


Forrás: auto-sport.hu

M5_MIII_Instant_Save_banners_small_tall_300x390_jpg.jpg
tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
EM1X_Telelens_Save_main_small_tall_300x390_jpg.jpg