top of page

Elsőséggel debütált a Scania Qualisport Shark!

Legfeljebb álmodni mert olyan kezdésről a Qualisport Racing együttese, amilyet produkáltak a Tunisia Desert Challenge prológján: a csapat vadonatúj alkotása, a Shark azonnal az első helyre repítette a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Ács László triót!

Régi igazság a terepraliban, hogy egy új járművel első nekifutásra csakis a tapasztalatszerzés lehet a cél. Ennek szellemében vágott neki a Tunisia Desert Challenge-nek a magyar kamionos formáció, amely az első sivatagi ismereteket szeretné megszerezni az új, alig néhány napja elkészült, mostanáig egyetlen rövid tesztet futott Shark versenykamionnal, a kezdés azonban felülmúlta a legmerészebb várakozásaikat is.


Dzserba környékén 55 kilométert kellett teljesítenie a tunéziai derbi mezőnyének: Kovácsék 43 perc 44 másodperc alatt teljesítették az egyébként komoly kihívást jelentő távot, amellyel kezdetben a kategória 2. helyén álltak, csakhogy utólag kiderült, hogy az élen záró Bouwens, Wade, Booerbom alkotta Iveco-hármas kihagyott egy GPS-pontot, így időbüntetést kaptak. A Qualisport-legénység így a 15 indulót felvonultató kamionos kategóriában az élről várhatja a folytatást, a magyar egységet egy holland alakulat, a Timmermans, de Wit, Hendriks hármas követi 3 perc 14 másodperces hátránnyal..


„Hihetetlen nap volt, végre élesben is kipróbálhattuk a Cápát, amely minden tekintetben beváltotta a hozzá fűzött reményeinket” – nyilatkozta a prológ után a Qualisport Racing pilótája, Kovács Miklós. „Természetesen tudjuk, hogy nagyon az út elején járunk még, de az már most látszik, hogy óriási lehetőségek rejlenek ebben a versenykamionban. A mai menetet nagyon élveztük, hiszen mindannyian vártuk már, hogy végre elrajtoljunk. A tempónk rendben volt, de a szervezők ígérete nagyon is valós. Azt mondták, hogy az itinerben lesznek elrejtve meglepetések: voltak is, ráadásul nagyon kellemetlenek, de szerencsére sikerült megoldanunk a feladatot. Örülünk a remek kezdésnek, ami komoly löketet adott az egész társaságunknak, de már a folytatásra összpontosítunk.”


A folytatás szombaton következik, amikor Dzserba és El Borma között 360 kilométer vár a mezőnyre. A viadal szervezőinek rövid előrejelzése szerint „WRC-stílusú” pályán zajlik majd a száguldás.

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page