top of page

Egyoldalú verseny a formaautósok között a Laptiming Kupán

Berta Benjámin magabiztos győzelmével zárult a Laptiming Kupa első versenye a Hungaroringen. A felszáradó pályán a magyar versenyző nem hagyott sok kétséget afelől, hogy a változó körülmények között ő a legjobb.

BERTA Benjámin - Solution Racing SE / Fotó:Zsiska Ferenc

Meglehetősen rossz körülmények fogadták a formaautósokat a szombati nap időmérő edzésén, amit végül nagyon nagy fölénnyel Berta Benjámin nyert meg a szerb Paolo Brajnik és Andre Petropoulos előtt. A délutáni versenyre azonban fokozatosan felszáradt a pálya, így a versenyzők választhattak, hogy ki mer teljesen sima, slick abroncsokkal nekivágni a versenynek.


A rajt a változó tapadás miatt a safety car mögül történt, de Berta Benjámint igazából semmi sem tudta megzavarni abban, hogy begyűjtse idei első győzelmét. Minden körben a mezőny leggyorsabb versenyzője volt, a futam elején körönként több másodpercet is adva az üldözőinek. Mögötte Brajnik tartotta a második helyet, de hátrébb a hatodik helyről rajtoló Pénzes Attila jött fel fokozatosan.


Pénzes a hetedik körben, már harmadikként elkezdte Brajnik üldözését is, de csak körönként 3-4 tizedmásodperccel volt gyorsabb. Pénzes végül a 10. körben hibázott és lemaradt, később pedig már nem is erőltette a felzárkózást, így Brajnik lett a második, Pénzes a harmadik. A legjobb Formula Renault-s a negyedik helyen befutó Andre Petropoulos lett. A magyarok közül Magyar János a futamon hatodik (a zóna értékelésben negyedik), míg Kovács Ádám a kilencedik (zóna értékelésben 7.) helyen ért célba.

KOVÁCS Ádám - HF Racing Team

D2 - Formula Cars, 1. verseny:

1. Berta Benjámin (Solution Racing SE), Dallara F314 - 25:16.575 2. Paolo Brajnik (NV Racing), Dallara F-308 +37.122 mp 3. Pénzes Attila (Franz Wöss Racing), Dallara F-316 +44.983 mp

Részletes eredmények a Chronomoto.hu oldalon.

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page