• Feca Zs

Egy hónapon belül két világbajnoki címet szerzett Bodor Péter

Egy hónapon belül két világbajnoki címet szerzett a motorcsónakos Bodor Péter, aki az F250-es és az F350-es kategóriában is diadalmaskodott.

Bodor Péter 2015 után ünnepelhetett ismét világbajnoki címet a Formula 250-es kategóriában. A 2021-es szezonban három helyszínen került sor a vb versenysorozatára: júniusban Borettóban, augusztusban Ternopilben és szeptemberben Jedovnicében - a nemzetközi szövetség honlapja szerint.

Az első állomás elsöprő sikert hozott Bodor számára, három futamgyőzelemmel nyerte a versenyt, és összesítésben a sorozat éléről várta a folytatást. A hivatalos versenynaptár szerint a második megmérettetésre Svédországban került volna sor, azonban a koronavírus-helyzet miatt a júliusi viadalt törölni kellett. Így Ukrajnában folytatódott a széria, ahol Bodor Péternek - hivatalos honlapja szerint - technikai problémái adódtak, de így is felállhatott a dobogó harmadik fokára. Szeptember 3-5-én, a sorozat utolsó állomásán, Csehországban már sikerült kiküszöbölni a motor hibás működését, és magabiztos versenyzéssel újra begyűjtötte az aranyérmet, ami egyben a világbajnoki címet is jelentette.

Szombaton rendezték meg a Formula 350-es kategória világbajnokságát Németországban, ahol Bodor Péter két futamot megnyert, egyben második lett, az utolsóban pedig nem indult. Ezzel a magyar motorcsónak-versenyző megszerezte újabb világbajnoki címét. A Bodor Team az F250-es kategóriában kétszer nyert Európa-bajnokságot és kétszer világbajnokságot, az F350-esek között pedig újdonsült világbajnok.

Forrás: MTI

M5_MIII_Instant_Save_banners_small_tall_300x390_jpg.jpg
tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
EM1X_Telelens_Save_main_small_tall_300x390_jpg.jpg