top of page
  • petezsiska

Berta Benjámin: Technikai hibák ellenére is remek harmadik hely Vallelungában

Szombaton versenynap virradt Vallelungára, ahol az American Festival of Rome keretein belül több sorozat pilótái is harcba szálltak az impozáns kupákért. A formaautók mezőnyében ott nyomta a gázt Berta Benjámin is, aki egy időmérőt és egy versenyt futott, nem minden bonyodalom nélkül…


Benjámint először a kvalifikáción érte utol a technika ördöge, a bal hátsó futómű kerékcsapágya tört el, majd a délutáni káoszversenyen a kipufogója mondta be az unalmast. Ennek ellenére a magyar fiú minden elképzelhetőt kihozott a technikából, és mind az időmérőn, úgy a versenyen is remekelt a 36 autót számláló TopJet FX2000 szériában:

„Egyetlen dolog kavarog csak a fejemben: mi lehetett volna, ha. Természetesen ez egy közhely és az autósportban nincs ha, így a fennálló lehetőségeimből kellett a legjobbat kihozni. Az időmérő edzésen már az autó mozgásából tudtam, hogy nincs minden rendben, de a csapágytörés ellenére a negyedik helyre így is jó voltam. Sőt, mindössze három tizeddel maradtam el a pole pozíciótól, a pálya technikás részein pedig én voltam a leggyorsabb, így érthető, ha ezzel az eredménnyel cseppet sem voltam elégedett. Bíztam benne, hogy a hétvége nyitófutamán előrébb léphetek, azonban a rajt után szinte azonnal bejött a safety car, majd később piros zászlót lengettek, és félbeszakították a versenyt.

Egy helyet így is sikerült ugranom, majd a hosszú várakozás után újraindított menetben fura hangokat kezdett hallatni az autóm. Elfogyott az erő és a nyomaték, pedig úgy érzem, hogy tudtam volna harcolni a dobogó legmagasabb fokáért is. A piros zászló és a biztonsági autós fázis után még kergettem néhány kört az ellenfeleimet, de előrébb jönni a felsorolt okok miatt sajnos már nem tudtam. Így is sikerült megtartani a pozícióm, ezért az abszolút értékelésben harmadik helyen végeztem, a TopJet FX2000 és a Drexler kupában pedig második lettem.

Az autót a csapat már leszervizelte, én pedig bizakodóan várom a mai utolsó, szezonzáró versenyt. Azt gondolom, hogy a tempónk alapján igenis van keresnivalónk, és ha nem hátráltatnak technikai hibák, akkor jó esély van a győzelemre.” - nyilatkozott elszántan a szombatot parádésan megmentő Solution Racing F3-as pilótája.

Ha szeretnél szurkolni Beninek, azt a sorozat hivatalos live streamingjének követésével megteheted!

TKM


bottom of page