• Háfra Zsolt

Berta Benjamin: Esős időmérő után rajt-cél győzelem a Hungaroringen!

Ahogy arra számítani lehetett, szombat hajnalra megérkezett a „várt” csapadék, ami kicsit sem zavarta meg a SOLUTION Racing Team fiatal titánját.

A délelőtti qvalifikáció alatt bebizonyosodott, hogy nedves pályán is magabiztosan tudja terelgetni az F3-at. Olyannyira, hogy az mért edzés végén az ő neve szerepelt a leggyorsabb idő mellett. Ennek megfelelően a Pole Pozícióból vágott neki a délutáni versenynek, amely már aláhulló csapadék nélkül, de még felszáradás alatt lévő ívekkel rajtolt el a biztonsági autó mögött. Mivel a mezőny nagy része slick abroncsokon vágott neki a 25 perces futamnak, ezért hasznos volt számukra az úgynevezett tapogatózó kör, amely alatt tudták mérni a pálya állapotát. A zöld zászlós jelzés után viszont már Berta Benjamin diktálta a tempót. Legnagyobb ellenfele, a mellőle rajtoló Paolo Brajnik, az új , glóriás Dallarával nem tudott érdemben közel kerülni a végül rajt-cél győzelmet arató Benjaminhoz.

„A körülményeket látva a délelőtti időmérő előtt nem volt őszinte a mosolyom... A második körtől viszont már maximálisan bíztam az autóban és saját magamban is. Ennek köszönhetően tudtam megfutni a leggyorsabb kört. A délutáni futamot nagyon vártam és örültem, annak, hogy ugyan lassan, de elkezdett felszáradni az ideális ív. Igyekeztem konstans időket futni az élen. Bízom benne, hogy holnap is meg tudjuk ismételni ezt az eredményt.” -nyilatkozta Berta Benjamin a futam után.

M5_MIII_Instant_Save_banners_small_tall_300x390_jpg.jpg
tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
EM1X_Telelens_Save_main_small_tall_300x390_jpg.jpg