• Feca Zs

Bemutatta 2022-es versenyautóját a Red Bull!

Updated: Feb 10

Megérkezett az RB18-as, azaz a Red Bull 2022-es autója. Az új konstrukciót a Milton Keynes-i központjában rendezett leleplezésen mutatták be.

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Racing tavaly méltó ellenfele volt az utóbbi években domináló Mercedesnek Az egyéni világbajnoki címet el is hódították Verstappen révén, a konstruktőri versenyben ugyanakkor alulmaradtak a németekkel szemben. Mivel a Forma-1 szabályai 2022-re teljesen megváltoztak, a csapatoknak szinte mindent a nulláról kellett kezdeniük. Az RB18-as modell teljesen új a tavalyi, RB16B kódjelű autóhoz képest, ám természetesen a Milton Keynes-i alakulat még nem mutatott meg mindent a keddi online prezentáción.

A félórás műsor az előző idény rövid összefoglalójával kezdődött, majd Christian Horner csapatfőnök és az új névadó szponzor marketingvezetőjének interjújával folytatódott. Az előttünk álló idényben ugyanis az amerikai informatikai vállalat, az Oracle lesz a Red Bull egyik főszponzorra.

Ezután a csapat versenyzői is megszólaltak. Max Verstappen világbajnokként vághat neki a Formula–1 új szezonjának, amelynek legelső évében mindenképp a címvédés lehet a célja. A holland versenyző csapattársa idén is Sergio Pérez lesz. Az interjúk után következett az új autó leleplezése. A Red Bull 2022-es konstrukciója az RB18-as nevet kapta, és láthatóak rajta az új szabályokban előírt változások, azonban fontos megjegyezni, hogy ez inkább csak egy amolyan bemutató autó, a valódi technikai megoldásokat leghamarabb a teszteken láthatjuk.


Fotók: Red Bull Racing

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg