top of page

Bemutatkoznak a MINI új különkiadásai

2022 márciusában egyszerre gurulnak reflektorfénybe a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio triumvirátusához megrendelhető Resolute Edition, a MINI Clubman kiváltságaként érkező Untold Edition és a MINI Countryman egyediségét fokozó Untamed Edition különkiadások, amelyek a négykerekű kedvencek összetéveszthetetlen kisugárzását exkluzív felszereltségi tételekkel hangsúlyozzák tovább.


A MINI modellek által fémjelzett vezetési élményt, összetéveszthetetlen megjelenést, prémium minőséget és egyedülálló stílust a brit prémiumgyártó 2022 tavaszán új különkiadásokkal kapcsolja magasabb fokozatba.


A hagyományokkal átitatott márka most először mutatja be egyszerre a modellpalettáján elérhető négykerekű kedvencek új különkiadásait. 2022 márciusában a háromajtós MINI, az ötajtós MINI és a MINI Cabrio portfóliója a Resolute Edition különkiadással gazdagodik, amely ezzel párhuzamosan a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modellhez is megrendelhetővé válik. A MINI Clubman különlegességét ezzel egy időben az Untold Edition, a MINI Countryman sokoldalúságát pedig az Untamed Edition különkiadás emeli új szintre.

A különkiadásokat a készítők mindegyik modell esetében úgy tervezték meg, hogy azok még tovább erősítsék a négykerekű kedvencek hamisítatlan kisugárzását, miközben a gondos precizitással megtervezett, exkluzív kiegészítők és felszereltségi tételek a modellek stílusjegyeiben rejlő egyediség új dimenzióját váltják valóra. A Resolute Edition különkiadás egyértelműen az adott prémium szegmens etalonjának egyediségét, hagyományokban gazdag stílusát, magabiztosságát és összetéveszthetetlenségét hirdeti.

A MINI Clubman sokoldalú kvalitásait – amelyeket az egyedülálló vázkoncepció és a stílusos karosszéria-kialakítás még tovább erősít – az Untold Edition különkiadás rendkívül intenzíven helyezi a figyelem középpontjába, míg a MINI Countryman palettáján elérhető Untamed Edition különkiadás már első ránézésre is egyértelművé teszi, hogy a sokoldalú ötajtóst a városhatárokon túlmutató spontán kalandok éltetik. Mindegyik különkiadás típus-specifikus stílusjegyekkel, kiváltképp figyelemfelkeltő karosszériafényezési árnyalatokkal és könnyűfém keréktárcsa-garnitúrákkal, prémium minőségű utastéri tételekkel és exkluzív dekorbetétekkel fokozza tovább a négy keréken átélhető egyediséget.

A brit prémiummárka ügyfelei ráadásul személyes igényeik és preferenciáik szerint is összeállíthatják a MINI új különkiadásait. Az egyes felszereltségi tételek például szabadon kombinálhatók a típus-specifikus Komfort, Driver Assistance és Connected csomagok tételeivel. Sőt mi több, az új különkiadásokhoz olyan egyedi opciók is elérhetők, mint például a Steptronic sport automataváltó, az adaptív futómű, a Harman Kardon audiorendszer vagy a panoráma üvegtető.

A MINI Resolute Edition különkiadás: színtiszta vezetési élmény, hamisítatlan hangulatban

A prémium kisautó-szegmens megalapítójaként a MINI a vezetés lélegzetelállító élményét olyan ellenállhatatlan ruhába csomagolja, amely az egyedi stílusjegyeket modern megoldásokkal kombinálja. Ezért is van az, hogy saját kategóriáján belül a MINI mindig is egyedülálló pozíciót foglalt el. A háromajtós MINI klasszikus vázkoncepciójával, az ötajtós MINI pedig megnövelt funkcionalitásával szimbolizálja a XXI. század nagyvárosi mobilitásának élményorientált formáját. A hamisítatlan MINI életérzést az optimizmus és a pillanat öröme táplálja – amelyek immár tisztán elektromos meghajtással is átélhetők: a MINI Cooper SE a klasszikus vázkoncepciót emisszió-mentes vezetési élménnyel párosítja. A MINI Cabrio pedig mindezt fiatalos lendülettel és őszinte nyitottsággal képviseli.

A Resolute Edition különkiadás a háromajtós MINI Cooper modellhez, a háromajtós MINI Cooper S modellhez , az ötajtós MINI Cooper modellhez, az ötajtós MINI Cooper S modellhez, a tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modellhez, a MINI Cooper Cabrio modellhez és a MINI Cooper S Cabrio modellhez válik elérhetővé.

Magával ragadó stílusjegyek és színkombinációk

A Resolute Edition különkiadás exkluzív stílusjegyei és felszereltségi tételei a MINI modelljeinek összetéveszthetetlen kiállását erősítik tovább, modern, prémium minőségű dizájnmegoldásokkal fűszerezve. A különkiadás sajátossága a mindenféle króm elemet nélkülöző, mégis hagyományos karosszéria-színvilág, amely a jövőbeni, fenntarthatósági szempontokra fókuszáló MINI modellek meghatározó stílusjegyeként gurul reflektorfénybe.

A Rebel Green karosszériafényezési árnyalat színtiszta sportosságot sugall, amely nem is csoda, hiszen korábban kizárólag a MINI John Cooper Works élsportoló kiváltsága volt. Az árnyalathoz a háromajtós MINI és az ötajtós MINI esetében Pepper White tetőfényezés és Pepper White külső visszapillantó-házak társulnak, míg a MINI Cabrio Resolute Edition különkiadás esetében az elektromosan működtethető vászontető és a külső visszapillantó-házak egyaránt fekete színben ragyognak.

A készítők a hamisítatlanul egyedi stílusjegyeket Resolute Bronze árnyalatban álmodták meg. Ide tartoznak a kör alakú első fényszórók keretei, a hűtőrács-keret, a hátsó lámpák keretei, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei, a MINI Cooper S modellek esetében pedig az első lökhárító légbeömlőinek keretei és az üzemanyagtartály-sapka is. A márkaemblémák és a típusjelölések éles kontrasztot alkotnak, akárcsak a hűtőrács-keret belső éle és a kipufogóvégek, valamint a MINI Cooper S modellek esetében vízszintesen meghúzott hűtőrács-lamellák: ezek egytől egyig Piano Black fényezést viselnek. A háromajtós MINI és az ötajtós MINI Resolute Edition különkiadása esetében az ablakok alsó szegélyei is feketék.


A különkiadás végtelenül egyedi motorháztető-csíkokat és küszöbléceket is kap: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos arany és a sötét arany árnyalatok közötti fokozatos színátmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat hangsúlyozza ki. Az aszimmetrikus dizájn a MINI által fémjelzett magas minőség és rendhagyó egyediség kettősét hordozza. A különkiadás elegáns sportosságát 18” méretű, Pulse Spoke Black könnyűfém keréktárcsák (a MINI Cooper SE esetében 17” méretű, Electric Collection Spoke könnyűfém keréktárcsák) fokozzák. Alternatívaként mindegyik modellhez elérhető a 17” méretű, Tentacle Spoke Black könnyűfém keréktárcsa-garnitúra is.

A különkiadás utasterének exkluzív hangulatát Black Pearl / Light Chequered árnyalatú, szövet / műbőr borítású sportülések fokozzák, amelyekhez fekete könyöktámaszok és térdpárnák társulnak. Ez a színkombináció tökéletesen harmonizál a Rebel Green karosszériafényezési árnyalattal és az egyedi karosszéria-kiegészítők fekete / arany színeivel. A különkiadáshoz igény esetén a MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag is megrendelhető, rendkívül látványos kontraszt-varrásokat és béléseket, a fejtámlákba pedig elegánsan hímzett britzászló-motívumot tartogató Carbon Black árnyalatban. A Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője büszkén viseli a különkiadás nevét, a háromajtós MINI és az ötajtós MINI esetében pedig a tetőkárpit antracit színben pompázik.


Akárcsak az elérhető ülésopciókat, a Resolute Edition különkiadás utasterében található felületeket is a prémium stílust hangsúlyozva tervezték meg a készítők: a fekete háttér előtt párhuzamosan futó és egyenletesen ívelt, világos arany vonalak ragyognak, a motorháztető-csíkok mintázatát idézve. A különleges dizájnmegoldást a LED-technológiás utastér-világítást kínáló Világítás csomag, valamint a központi műszeregység lézergravírozott gyűrűjét, az ajtókárpitok és a műszerfal fénydizájnját, illetve a belső kilincsek és fogantyúk látványos megvilágítását kínáló Hangulatvilágítás emeli ki leginkább. A MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes) ugyancsak a Resolute Edition különkiadás részei.

A Resolute Edition különkiadás exkluzív stílusjegyei gondosan összeválogatva emelik új szintre a karosszéria és az utastér egyediségét, a MINI letisztult formanyelve mentén kiváltképp teljes harmóniát alkotva. Az utastérben az árnyalatok és anyagok klasszikusan sportos hangulata korszerű digitális technológiával párosul.

A járműfunkciók, az audiorendszer, a kommunikációs megoldások, a navigációs rendszer és az okosalkalmazások egyszerre gyors és intuitív vezérléséről a MINI fedélzeti operációs rendszerének legújabb generációja gondoskodik. A brit prémiumgyártó ügyfelei a központi műszeregység 8,8” méretű érintőképernyőjének élő ikonjain keresztül aktiválhatják a kívánt funkciókat, amelyek között az okostelefonok használata során megszokott, lapozó ujjmozdulatokkal válthatnak.


A MINI Untold Edition különkiadás: sportos kinyilatkoztatás

A MINI Clubman egy ízig-vérig egyedülálló, különleges jelenség a prémium kompakt szegmensben. A klasszikus kombi vázkoncepció modern újraértelmezése a tradicionális elemeket progresszív, életstílus-orientált stílusjegyekkel vegyíti. A négy ajtóhoz és a meglehetősen hosszan elnyújtott tetőhöz hátul egy kettéosztott, két oldalra nyíló csomagtérajtó társul, amely nem csupán extravagáns kisugárzást, de rendkívül magas fokú funkcionalitást is kölcsönöz a MINI Clubman modellnek. Utastere öt utasnak kínál kényelmes ülőhelyet, a csomagtér térfogata pedig 360 literről akár 1 250 literig bővíthető.

Az Untold Edition különkiadás exkluzív stílusjegyekkel nyomatékosítja tovább a MINI Clubman stílusos egyéniségként betöltött szerepét. A különkiadás, amely a modell formanyelvének ízléses kifinomultságát újfajta sportossággal egyesíti, öt modellváltozathoz válik megrendelhetővé. Ők a MINI Cooper Clubman, a MINI Cooper S Clubman , a MINI Cooper D Clubman, a MINI Cooper SD Clubman és a 225 kW / 306 lóerő maximális teljesítményre képes élsportoló, a MINI John Cooper Works Clubman.

Hamisítatlan stílusjegyek kívül-belül

A MINI Clubman első pillantásra felismerhető egyéniségét az Untold Edition különkiadás jellegzetes stílusjegyei fokozzák még tovább. A modell sportos kiállásáról a MINI Clubman palettáján első ízben elérhető Sage Green metál karosszériafényezési árnyalat, valamint az első és a hátsó lökhárító egyedi, a John Cooper Works aerodinamikai csomag tételei által inspirált kialakítása gondoskodik. Az autó alján körbefutó, jellegzetes védősáv most először nem fekete, hanem sötétzöld színben pompázik. A motorháztető és a tető közepét díszítő öt keskeny, párhuzamosan rajzolt sportcsík ugyancsak az Untold Edition különkiadás sajátja. A prémium minőségű háromdimenziós nyomtatással készült oldalsó irányjelző-panelek különleges formát öltöttek, amely a küszöbtoldatokon és a külső visszapillantó-házakból levetített emblémákban is visszaköszön.

A 18” méretű, Jet Black / Refined Brass árnyalatú Untold Edition könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten a különkiadás számára tervezték meg a mérnökök. A finomított sárgaréz árnyalat a MINI Cooper S Clubman, a MINI Cooper SD Clubman és a MINI John Cooper Works modellek esetében a hűtőrács-kereten, a hűtőrács-lamellákon és a csomagtérajtón elhelyezett típusjelzésen is megjelenik. A tető és a külső visszapillantó-házak fekete fényezése az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető tétel. A Piano Black árnyalatú kilincsek, kipufogóvégek, márkaemblémák és típusjelzések az Untold Edition különkiadás szerves részét képezik.

A különkiadás erőteljes karosszéria-kisugárzását az utastérben Sage Green árnyalatú, exkluzív MINI Yours Leather Lounge sportülések közvetítik. A világos árnyalatú varrások és bélések, illetve a háttámla felső és külső részein alkalmazott szövet betétek már első pillantásra rendkívül stílusos ülőfelület benyomását keltik. A különkiadáshoz alternatívaként a MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag Carbon Black árnyalatú sportülései is megrendelhetők. Az utastér egyediségéről világító, Sage Green árnyalatú műszerfal-dekorbetétek és elegáns mintázatú, zöld árnyalatú felületek gondoskodnak. Stílusos kiegészítők továbbá a szellőzőrostélyok Refined Brass színű keretei, valamint a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője és a szőnyegek, amelyek büszkén viselik a különkiadás nevét.

A MINI Clubman Untold Edition különkiadás az exkluzív stílusjegyek mellett prémium minőségű felszereltségi tételekkel is kényezteti a brit prémiumgyártó ügyfeleit. A prémium kompakt szegmens iránymutatójának széleskörű alapfelszereltségén túl a különkiadás a LED-technológiás adaptív első fényszórókat, a MINI Excitement Package tételeit, a MINI Vezetési Üzemmódokat (MINI Driving Modes), az antracit árnyalatú tetőkárpitot és a Világítás csomag utastéri tételeit is magába foglalja.


A MINI Untamed Edition különkiadás: spontán kalandokra készen

A MINI portfóliójának legnagyobb tagja egyúttal a legsokoldalúbb is: a MINI Countryman igazi mindenesként hódította meg a prémium kompakt kategóriát. A négy ajtó, a nagyméretű csomagtérajtó, az öt teljes értékű ülés, a végtelen variálhatóságot kínáló utastér és a 450 literről akár 1 390 literig bővíthető csomagtér egysége rendkívül magas fokú praktikumot garantál. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető ALL4 intelligens összkerékhajtás minden vezetési szituációban az útviszonyokhoz és az időjárási körülményekhez igazodva osztja el a motor erejét a négy hajtott kerék között. A MINI Countryman eközben épp oly könnyedén boldogul a nagyvárosok forgatagában, mint amennyire otthonosan mozog a városhatárokon túlmutató, járatlan utakon is.

A MINI Countryman a hosszútávú fenntarthatóság felé vezető ösvényen is úttörőként jár elöl: plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának köszönhetően a MINI Cooper SE Countryman ALL4 a városhatárokon belül és túl egyaránt képes károsanyag-kibocsátás nélkül közlekedni. A valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint a MINI Cooper SE Countryman ALL4 egy feltöltéssel akár 51 kilométert is képes megtenni tisztán elektromos meghajtással.

A MINI Countryman sokoldalú kalandor egyéniségét az Untamed Edition különkiadás stílusjegyei még tovább nyomatékosítják. A látványos karosszéria-kiegészítők, utastéri tételek és felszereltségi opciók a legnagyobb MINI modell masszív kiállását és terepjáró képességeit erősítik. Az Untamed Edition különkiadás a MINI Cooper Countryman modellhez, a MINI Cooper S Countryman modellhez, a MINI Cooper D Countryman modellhez, a MINI Cooper SD Countryman modellhez és a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 modellhez válik elérhetővé.

Masszív kiállás, exkluzív részletek

A magabiztos sokoldalúság érdekében kifejlesztett karosszéria-kiegészítőknek köszönhetően a MINI Countryman Untamed Edition különkiadás minden korábbinál intenzívebben ösztönzi az aktív kikapcsolódást és a járatlan utak spontán felfedezését. A különkiadás exkluzivitása nem csupán a Momentum Grey metál karosszériafényezési árnyalatban, de a MINI ALL4 külső felszereltségi csomag fényezett tételeiben is gyökerezik. A karosszéria színével harmonizáló árnyalatok kiemelik a MINI Countryman formanyelvében rejlő egyedi vonásokat: az első lökhárító alá épített, terepjáró-stílusú koptatók, a légbevezető nyílások, a küszöbtoldatok és a hátsó lökhárító betétjei egytől egyig a karosszéria Momentum Grey metál árnyalatában pompáznak. A motorháztetőn és a csomagtérajtón elhelyezett, fekete színű MINI emblémák háttere ugyancsak a karosszéria árnyalatát viseli.

Az ajtók alsó felén négy darab Frozen Bluestone árnyalatú, átlósan meghúzott dekorcsík hangsúlyozza a különkiadás terepjáró képességeit. A 18” méretű, Untamed stílusú, kéttónusú, csiszolt felületű könnyűfém keréktárcsákat kifejezetten a MINI Countryman Untamed Edition különkiadás alá álmodták meg a tervezők. A tető és a külső visszapillantó-házak mellett a tetősínek és az első fényszórók fészkei is fekete színben ragyognak. A Piano Black Exterior külső felszereltségi csomag esetében – amelyet a különkiadás opcionális extrafelszereltségének részeként rendelhetnek meg a brit prémiummárka ügyfelei – a hűtőrács kerete, a fényszórók, a hátsó lámpák, az oldalsó irányjelző-panelek, a kilincsek, a kipufogóvégek, a típusjelzések és – amennyiben az adott modell felszereltségének része – az első kerékjárati íveken elhelyezett ALL4 emblémák is fekete színben kerülnek fel a modellre.


És miként a küszöblécek, úgy az oldalsó irányjelző-panelek is hegyvidék-ihlette, „Untamed” feliratú grafikai mintát viselnek. Utóbbi felirat a különkiadás hátsó oldalablakain is visszaköszön. A plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt MINI Cooper SE Countryman ALL4 modell esetében nem csupán az oldalsó irányjelző-panelek, de a csomagtérajtón található „E“ logó is Frozen Bluestone árnyalatban ragyog.

A MINI Countryman Untamed Edition különkiadás utasterében a zöld és a kék színek természet-ihlette árnyalatai dominálnak. A MINI Yours Leather Lounge felszereltségi csomag esetében a sportülések exkluzív Highland Green árnyalatát kék és zöld kontraszt-varrással kínálja a gyártó. Ennek alternatívájaként a sportülések MINI Yours Leather Lounge Carbon Black árnyalatban is megrendelhetők. A műszerfal Frozen Bluestone színű, világító mintázata a küszöbléceken látható, hegyvidék-ihlette grafikai mintát idézi. Az utastér ezen részét a tervezők most először nem az egységes szerkezeti keretek között, hanem a nagyméretű grafikai minta vonalvezetése mentén álmodták meg. Az „Untamed” felirat éjszaka látható világítása mindezt még exkluzívabb köntösbe csomagolja. A műszerfal és a középkonzol dekorbetétjei Frozen Blue metál, az ajtókárpitok Arctic Silver metál, a szellőzőrostélyok keretei pedig magasfényű fekete színt viselnek.

A MINI Countryman Untamed Edition különkiadás utasterében az „Untamed” felirat az üléseken, a Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllőjén, a küszöblécek és a műszerfal hegyvidék-ihlette, dombornyomott háromdimenziós mintájával ellátott szőnyegeken és az antracit-árnyalatú tetőkárpiton, a jellegzetes hegyvidék-ihlette minta pedig az ülések háttámláinak külső felén is visszaköszön. A MINI Countryman Untamed Edition különkiadás alapfelszereltségének a Világítás csomag, a MINI Excitement Package tételei és a MINI Vezetési Üzemmódok (MINI Driving Modes) is részei.


Forrás: BMW


tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page