top of page

Az OM System bemutatja az OM-1 tükör nélküli fényképezőgépét

Több hónapos találgatást követően mai napon az OM SYSTEM bemutatta az OM-I névre keresztelt tükör nélküli fényképezőgépét, amely új utat nyit egy még eddigieknél is izgalmasabb látványvilágba, még inkább kiterjesztve az alkotói kreativitást és szabadságot.

A kifogástalan képminőséget, a kényelmes hordozhatóság, az elképesztő sebesség és a megbízhatóság ötvözve az OM SYSTEM OM-I a kalandozásra épített tükör nélküli fényképezőgépek zászlóshajója. A sokoldalú Micro Four Thirds platformmal ellátott OM-I a gyors és mozgékony állóképes teljesítményt és a 4K videofelvételi módot egyedülálló számítási képalkotó kapacitással és strapabíró, megbízható fizikai kialakítással ötvözi.


20MP-es halmozott érzékelő és TruePic X - Micro Four Thirds BSI Live MOS érzékelő

Az újonnan tervezett 20,4 megapixeles Micro Four Thirds Live MOS érzékelő többszörös BSI kialakítással rendelkezik, amely a korábbiaknál jobb kiolvasási sebességet, alacsonyabb zajszintet és nagyobb dinamikatartományt kínál. Ez az érzékelőszerkezet két értékkel javítja a zajszűrést és egy értékkel a dinamikatartományt a jobb képminőség biztosítása érdekében, különösen a magasabb ISO-értékeknél.

TruePic X processzor

Az előző generációs processzorokhoz képest a TruePic X 3x gyorsabb feldolgozási sebességet kínál, valamint 120 fps érzékelőkiolvasási sebességet a gyorsabb, érzékenyebb felvételkészítés érdekében. A processzor hozzájárul a széles ISO-tartományhoz és a gyors sorozatfelvételi sebességhez is:

 • A natív érzékenységi tartomány ISO 200-102400, amely ISO 80-ig kiterjeszthető.

 • Sorozatfelvétel akár 10 fps sebességgel, teljes idejű AF/AE-vel és 169 nyers képkockát tartalmazó pufferrel, ha mechanikus zárral dolgozunk.

 • Ha csendes elektronikus zárral dolgozunk, 20 fps sorozatfelvétel lehetséges teljes idejű AF/AE-vel és 108 nyers képkocka pufferrel alkothatunk. Az SH1 és SH2 elsötétítés nélküli nagysebességű felvételi módok, amelyek az SH1-ben AF/AE nélkül akár 120 kép/mp sebességet, az SH2-ben pedig AF/AE-vel 50 kép/mp sebességet kínálnak.

 • A Pro Capture mód már a zár kioldása előtt megkezdi a felvétel rögzítést; a rögzített fókusszal 120 fps, illetve folyamatos AF-felvétellel 50 fps sebességű felvétel készítésére képes, ez az üzemmód az expo gomb félig történő lenyomását követően elindítja a felvételt, majd a gomb teljes lenyomása után leáll. Ezzel az üzemmóddal akár 70 további képkocka is rögzíthető, ami biztosítékként szolgál azokra az esetekre, amikor az akció már közvetlenül az exponálógomb megnyomása előtt kezdetét veszi.


Cross Quad Pixel AF és AI érzékelés

Az egyedülálló kialakítású, érzékelőn belüli fázisérzékeléses AF a Cross Quad Pixel rendszert használja, amely minden egyes pixelt négy alpixelre oszt, így a keresztérzékelős teljesítmény még ügyesebben fókuszál trükkös fényviszonyok mellett is.

A fókuszáló rendszer 1053 egyedi fókuszponttal rendelkezik, amelyek teljesen lefedik az érzékelőt, és akár 120 fps sebességgel teljesítenek, így gyakorlatilag minden képalkotási módszernek eleget tesznek.


A Cross Quad Pixel AF szerkezet előnyeit kihasználva az érzékelő szín- és kontrasztinformációi a kép részletes mélységtérképének létrehozásához is felhasználhatók a finomabb témaérzékelés és a követési pontosság érdekében. A mesterséges intelligencia segítségével ez a fókuszáló rendszer képes automatikusan felismerni számos témafajtát, például autókat, motorkerékpárokat, repülőgépeket, helikoptereket, vonatokat, madarakat, kutyákat, macskákat és embereket, valamint arcokat és az élőlények szemét. A fókuszáló rendszer korábbi verzióihoz képest a továbbfejlesztett feldolgozásnak köszönhetően a fókuszálási teljesítmény 2x pontosabb és 3x gyorsabb lett.


5-tengelyes képstabilizálás és számítási metodikákon alapuló képalkotás

A vázba épített 5-tengelyes képstabilizátor kompenzáló mozgással ellensúlyozza a gép apró rázkódásait, lehetővé téve és jelentősen megkönnyítve a kézből történő fényképezést hosszabb záridők használata esetén is. Ez a fejlett szenzoreltolásos technológián alapuló rendszer önmagában a vázban kompenzálja a fényképezőgép rázkódását 7 fokozatban, és további egy fokozatot biztosít IS objektívek használatakor. A Handheld Assist erre a stabilizációs technológiára épül a stabilabb képkivágás érdekében, ami különösen hasznos, ha hosszabb gyújtótávolságú objektívekkel dolgozunk. A további, vázba épített képstabilizátor számos egyéb más felvételi módot és funkciót is támogat, beleértve a High Res Shot módokat, a Handheld Live Composite-ot és a fejlett porosodás csökkentő rendszert.


Kreatív felvételi módok

High Res Shot (Nagy felbontású felvétel) - Az összetett érzékelő kialakításának, a feldolgozási teljesítménynek és a képstabilizáló rendszernek köszönhetően ez az üzemmód mindössze 5 másodperc alatt egyetlen nagyobb felbontású képkockává állítja össze a 12 felvételből álló sorozatot. A Tripod High Res Shots mód egy 80 megapixeles nyers fájlt, a Handheld High Res Shot mód pedig egy 50 megapixeles nyers fájlt készít, és mindkét mód akár 2 értékkel csökkentett zajszintet és jobb színinformációkat nyújt végeredményként.


Live ND - Ez az egyedülálló funkció, amely mostantól akár az ND64 (6 fokozat) értéket is támogatja, így digitálisan képes szimulálni egy ND szűrő használatával elérhető hatást, a hosszú expozíció/lassított záridő effektusok létrehozásához.

Live kompozit - Tökéletes hosszú expozíciókhoz, éjszakai felvételekhez és fényfestési alkalmazásokhoz ez az egyedülálló üzemmód fokozatosan építi fel az expozíciót az idő múlásával anélkül, hogy a megjelenő képen kulcsfontosságú elemek túlexponálódnának. Ez az üzemmód úgy működik, hogy a folyamat során csak az újonnan észlelt fényforrásokat rögzíti a rendszer, és lehetővé teszi a kép kialakulásának élő nézetben történő nyomon követését. Egy manuális live kompozit üzemmód is rendelkezésre áll.


Focus Stacking - Ez az üzemmód automatikusan 15 egymást követő képkockát rögzít, miközben a fókuszsíkot az egyes képkockák között kissé eltolja, majd ezeket az expozíciókat egyetlen képpé állítja össze, amely eredményként kiterjesztett mélységélességet mutat .


DCI/UHD 4K videofelvétel
 • A DCI/UHD 4K videofelvétel akár 60p és 10 bites 4:2:0 mintavételezés mellett is támogatott. A Full HD felvétel nagy sebességgel, akár 240 kép/mp sebességgel is lehetséges a lassított lejátszáshoz.

 • A 12 bites nyers kimenet a micro-HDMI porton keresztül támogatott, ha opcionális kompatibilis külső felvevővel, például az Atomos Ninja V vagy Ninja V+ eszközzel dolgozunk.

 • A HLG képmód lehetővé teszi a kamerán belüli HDR rögzítést, az OM-Log gamma pedig nagyobb színosztályozási tartományt nyújt a felvételekkel végzett utómunkában.

 • A kamerán belüli time-lapse készítés akár UHD 4K felbontásban is lehetséges, 5 fps és 30 fps közötti képkockasebességgel.

 • A 3,5 mm-es mikrofon- és fejhallgató-portok egyaránt hozzájárulnak a nagyobb hangfelvétel vezérléshez és a még kiemelkedőbb minőség eléréséhez.

Megbízható, kalandokra kész kialakítás - EVF és LCD kijelző
 • Az elektronikus kereső 5,76 m képpontos OLED panellel rendelkezik, amely fényes és tiszta képet ad a szemmagasságban történő alkotáshoz. A kereső 0,83-szoros ekvivalens nagyítással, 21 mm-es keresővel (ha nagyobb ez az érték, nagyobb kényelmet ad szemüveg viselésekor), és 120 fps képfrissítési sebességgel rendelkezik a valósághű mozgásmegjelenítés érdekében.

 • A 3,0" 1,62 m képpontos LCD érintőképernyő 270°-os elforgathatósággal, variálható szögű kialakítással rendelkezik, hogy megfeleljen a magasról, alacsonyról és az előlap szögéből történő munkavégzéshez.

Tartós, időjárásálló felépítés
 • A könnyű, tartós, professzionális magnéziumötvözetből készült váz kialakítása por- és fröccsenésálló, IP53-as besorolással rendelkezik, így az időjárás viszontagságos körülményei között is nyugodt szívvel használható.

 • A strapabíró kialakítás fagyállósága is tesztelt, így akár -10°C-os hőmérsékleten is megbízhatóan használható.

 • A tartós zárszerkezetet 400 000 expozícióra tervezték.

Praktikus és intuitív kezelés

 • Az új BLX-1 akkumulátort használva az OM-1 520 felvétel készítésére képes egy feltöltéssel. Az akkumulátor vázon keresztül történő töltése az USB Type-C porton keresztül lehetséges, és maga a fényképezőgép is feltölthető egy USB-csatlakoztatott power bank segítségével.

 • Kettős UHS-II SD memóriakártya-slot a rugalmas fájlmentéshez, beleértve a fényképezőgépen belüli biztonsági mentések készítését, a fájltípusok felosztását, vagy ha azt választjuk, további memória eléréséhez.

 • A frissített menükonfiguráció megkönnyíti a különböző beállítások könnyű elérését, a beállítások kiválasztásának megerősítését és annak megértését, hogy miért nem lehet kiválasztani bizonyos szürkített elemeket.

 • Külön AEL és AF-ON gombok a különféle funkciók könnyebb, közvetlenebb vezérlése érdekében. Mindkét gomb testre szabható a különböző beállításához is.

 • A Bluetooth és a Wi-Fi (5 és 2,4 GHz) lehetővé teszi a vezeték nélküli fájlátvitelt és a fényképezőgép távvezérlését a mobileszközökre készült OI.Share alkalmazáson keresztül.


Fő jellemzők
 • 20 megapixeles BSI Live MOS MFT érzékelő

 • DCI/UHD 4K 60p 10-bites videófelvétel

 • 10 fps felvétel, 120 fps E. zárral

 • Cross Quad Pixel fázisérzékelő AF

 • 5,76 m képpontos OLED elektronikus kereső

 • 3,0" 1,62m-Dot elforgatható érintőképernyős LCD kijelző

 • 5-tengelyes vázba épített képstabilizátor

 • Nagyfelbontású felvétel, élő ND és összetett módok

 • IP53 időjárásálló és fagyálló kialakítás

 • Kettős UHS-II SD-kártya foglalat

Az OM-1 2022. március elejétől lesz kapható 2199 dolláros áron, (csak a váz). A fényképezőgéppel együtt az OMDS bemutatta az OM System 12-40mm F2.8 PRO II objektívet, a rendszer gyors standard zoomjának frissített változatát, amely a fényképezőgéphez igazított, továbbfejlesztett bevonattal és időjárásálló szigeteléssel rendelkezik. A váz és az új objektív együtt 2799 dollárért kapható,Az OM-1 egyértelműen a gyártócég zászlóshajója, és az újításoknak messze nincs vége. Várjuk a folytatást!


Fotók és forrás: Olympus.com / bhphotovideo.com/

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page