top of page

Audi-győzelem az endurance futamon

Kicsit zaklatott lett a Laptiming Kupa szombati utolsó versenye a Hungaroringen. Bár a rajt után még a hatodik helyen is voltak, végül mégis a pole-ból induló Jedlinski, Korzeniowski duó nyerte meg az egyórás endurance versenyt.


Alaposan tévedett, aki azt hitte, hogy a Laptiming Kupa utolsó szombati versenye már nem okozhat semmi izgalmat. Két versenyző fel sem állt a rajtrácsra, ami miatt az első sorból induló Jedlinski, Korzeniowski (Audi R8 GT3) és a Zsigó, Waszek (BMW M4 GT3) párosok is nyugodtabbak lehettek. Talán egy kicsit túl nyugodtak is voltak, hiszen a Paganival induló Antonin Herbeck úgy legyorsulta őket, hogy nem is volt kérdés, az első kanyarban ki fordul az első helyen. Jedlinskiék olyannyira beragadtak, hogy visszaestek a hatodik helyre. Az első kör mégsem erről emlékezetes, hanem arról, hogy miután elvesztette első helyét a Pagani, a második helyről beleforgott a falba, majd egy kanyarral később a második helyet megöröklő Lamborghini is megpörgött. Így a kör végén máris bejött a safety car, és jó néhány kört mögötte kellett teljesítenie a mezőnynek.

A safety car-fázist követően a Gregor Zsigó, Dominik Waszek páros megtartotta a vezetést, de a versenyzőcserék után alaposan visszaesett a tempójuk, miközben a Jedlinski, Korzeniowski páros új lendületet kapott az Audi R8-cal. A verseny vége előtt negyed órával már utóbbiak vezettek, míg Gregor Zsigóék valamilyen probléma miatt folyamatosan csúsztak hátra. Az utolsó percekben a második-harmadik helyen alakult ki hatalmas csata a Formánek, Micanek (Lamborghini) és a Kirchmayer, Baron (Ferrari) párosok között. A csata addig fajult, hogy az utolsó előtti körben össze is ütköztek - a Ferrari nem tudta folytatni a futamot, így a harmadik helyet a Porschéval induló Franz Lahmer örökölte meg.

FIA CEZ Endurance verseny:

1. Jedlinski - Korzeniowski (Olimp Racing), Audi R8 LMS GT3 1:01:21.089 2. Formánek - Micanek (Micanek pwrd by Buggyra), Lamborghini Super +1:06.033 perc 3. Franz Lahmer (Kogelbauer Motorsport), Porsche 911 Cup +1 kör

Részletes eredmények a Chronomoto.hu oldalon.

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page