top of page
  • petezsiska

A Panasonic február 21-én mutatja be az új GH6-ot

A Panasonic büszkén jelenti be a Lumix GH6 fejlesztését, amely az új Micro Four Thirds érzékelőt és az új képfeldolgozó processzort ötvözi.

Fotó: Panasonic.com

A Lumix fényképezőgépek örökségének továbbfejlesztésében a következő mérföldkőnek számító Panasonic közlése szerint megkezdődött a Lumix GH6 fejlesztése. Ez a Lumix G sorozat zászlóshajója és a GH sorozat legújabb modellje, amely lenyűgöző mobilitásáról és innovatív videós teljesítményéről híres. A nagysebességű érzékelő és a Venus Engine képfeldolgozó processzor kombinálásával az új GH6 egy következő generációs videókifejezési módote valósít meg. A Lumix GH6 4:2:2 10 bites DCI 4K/60p rögzítési képességgel korlátlan videofelvételt tesz lehetővé, a fényképezőgépet a tanúsított üzemi hőmérsékleten használva.


Elég megbízható ahhoz, hogy a kívánt időtartamig folyamatos felvételeket rögzítsen. Emellett 10 bites 4K 120p nagy (HFR) és változó képkockasebességet (VFR) biztosít a nagy felbontású lassú/gyors mozgású videókhoz. Mindemellett a GH6 10 bites 5,7K 60p videó rögzítésére is képes, kihasználva az újonnan kifejlesztett Micro Four Thirds szenzor előnyeit. A számos felvételi módot segítő funkciót támogató GH6 lehetővé teszi a fotó/videó hibrid használatát különböző célokra, többek között filmekhez, zenei videókhoz, dokumentumfilmekhez és a közösségi médiában közzétehető rövid klipekhez, így megfelel az alkotók minden igényének.

  • Új Micro Four Thirds érzékelő

  • Frissített Venus Engine képfeldolgozó processzor

  • 5.7K 60p videó, 10-bites mintavételezéssel

  • DCI 4K 10-Bit 4:2:2, korlátlan felvételkészítés

  • UHD 4K 120p 10-bites HFR-rel

  • Körülbelül $2500

A Panasonic bejelentése hivatalosan 2022. február 22-én várható, amely élőben itt tekinthető meg:

Forrás: Bjorn Petersen - B&H Photo's

bottom of page