top of page
  • petezsiska

A Nikon NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S részleteiben is tökéletes

Ez az S-vonalbeli makróobjektív sokoldalú 105 mm-es gyújtótávolságot, kis tárgytávolságot és valódi 1:1 reprodukciós arányt biztosít, széltől-szélig tartó élességgel és kiváló színekkel. Akár egy esküvő részleteit, ékszereket, élelmiszereket, virágokat, termékeket, természetet, vadvilágot vagy portrékat fényképezünk, ez a professzionális objektív rendkívüli magaslatokba emeli a képalkotás minőségét.

Forrás: nikonusa.com

A Nikon NIKKOR Z MC 105mm f/2,8 VR S makroobjektívjével rejtett világokat és izgalmas részleteket fedezhetünk fel. Az objektív 105mm minimális fókusztávolsággal rendelkezik, hogy megfeleljen a közeli témákkal való munkához, és a fényerős f/2,8 maximális rekeszértékkel magabiztosan alkothatunk gyenge fényviszonyok között is. A kézi fókusz állítással ellátott kettős motorú multi-fókusz STM rendszer gyors és érzékeny autofókuszt biztosít. Ez az egyedülálló multi-fókusz rendszer csökkenti a kromatikus aberrációt és a makroobjektíveknél gyakori színkoszorút is. A VR képstabilizáló rendszer 4.5 fokkal minimalizálja a fényképezőgép rázkódása keltette bemozdulások megjelenését nehéz fényviszonyok között, akár kézből történő fényképezés esetén is.


Az objektív OLED információs panelje lehetővé teszi a rekeszbeállítás, a fókusztávolság és a mélységélesség-adatok gyors megerősítését közvetlenül az objektíven, világos és sötét helyzetekben egyaránt. A Nano Crystal és az ARNEO bevonat megakadályozza a szellemképek, a tükröződések és a becsillanások kialakulását, amikor erős fény mellett és ellenfényes környezetben dolgozunk, az egyetlen aszférikus lencsetag pedig minimalizálja a szférikus aberrációt, valamint csökkenti az egyéb optikai aberrációkat is, amikor széles rekeszértékeket használunk. Emellett a fluor bevonat megakadályozza, hogy a szennyeződés, a víz és a foltok megtapadjanak az objektív felületén.


Az FX formátumú Nikon Z-bajonettes fényképezőgépekhez tervezett teleobjektív DX modellekkel is használható, ahol 157.5 mm-es egyenértékű gyújtótávolságot biztosít. A makró- és portréfotózáshoz ideális objektív életnagyságú, 1:1 maximális nagyítást kínál, valamint 105 mm-es minimális fókusztávolságot, amely megfelel a közeli témákkal való munkához.


A nagy fényerejű f/2.8 maximális rekeszérték kiválóan alkalmassá teszi az eszközt a különböző fényviszonyok mellett végzett munkához, és nagyobb mélységélesség-szabályozást biztosít a témák elkülönítéséhez és a szelektív fókuszálási technikák alkalmazásához. A tubusban található elektromágneses rekeszmechanizmus rendkívül pontos rekeszvezérlést biztosít automatikus expozíció használatakor sorozatfelvétel közben. A lekerekített kilenc lamellás rekesz gyönyörűen művészi háttérelmosást és bokeh-t hoz létre. Testre szabható vezérlőgyűrű a rekesznyílás, az expozíció-kompenzáció és az ISO értékek módosításához.


L-Fn gomb a testre szabáshoz és 0.29-0.5 m-es limiter kapcsoló a közeli fókuszáláshoz.

Könnyű kialakítás az egyszerű és kényelmes hordozhatóságért.



Forrás: Nikonusa.com



bottom of page