top of page

A Nikon kiadta az NX Field távvezérelt fotózási rendszer 1.1.0-s verzióját

A Nikon kiadta a professzionális fotósok és sajtófotósok számára készült NX Field távvezérelt fotózási rendszer 1.1.0-s verzióját. A frissítés támogatja a Z 7II, Z 6II, Z 7 és Z 6 teljes képes (Nikon FX-formátumú) tükör nélküli fényképezőgépeket. A Z 9 egy jövőbeni firmware frissítéssel válik majd támogatottá.

A tükör nélküli fényképezőgépek 1.1.0-s verziójú támogatása lehetővé teszi a néma fényképezési funkció távvezérelt működtetését, amely egyedülálló a tükör nélküli fényképezőgépek esetében. Így a távvezérelt fényképezőgépek még olyan helyeken és helyzetekben is használhatók, ahol néma működésre van szükség, például koncerttermekben és sakkversenyeken. Az 1.1.0-s verzió továbbá támogatja a Nikon tükör nélküli fényképezőgépek arc- és szemérzékelő AF funkcióját, így távvezérelt fotózáskor is megbízhatóbban állíthatja az élességet a téma arcára és szemére. Ráadásul a kép nagy területén elhelyezett élességpontok megkönnyítik az élesség beállítását a kép szélein található témák esetében, így nagyobb szabadságot nyújt a felvételek komponálásakor.

Emellett az NX Field 1.1.0-s verzió támogatja az időzített felvételkészítést a kompatibilis digitális SLR és tükör nélküli fényképezőgépekkel egyaránt. A felvételi időköz és a távoli fényképezőgép által készítendő képek számának megadásával automatikusan készíthet fényképeket még távolról is.

A Nikon továbbra is folytatja az NX Field frissítését, hogy támogatást nyújtson a fontos pillanatok közléséért és megörökítéséért aktívan dolgozó profi fotósok számára.


Forrás: Nikon.hu

tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page