top of page

A két évvel ezelőtti nyomvonalon zajlik majd az idei Szilveszter Rallye!

A nézők kizárólag védettségi igazolvánnyal mehetnek ki a Hungaroringre december végén, ahol 2019 után végre ismét megrendezik az évbúcsúztató viadalt.

Komoly egészségügyi korlátozások mellett - védettségi igazolvány, távolságtartás, fedett helyen kötelező maszkviselés - rendezik meg december 28-a és 29-e között a XXIII. Szilveszter Rallye-t. A verseny össztávja 56 kilométer lesz, és az új szabályozás alapján mindkét nap reggel 9.00-kor indul majd az első szakasz. Jó hír az autóversenyek szerelmeseinek, hogy egyrészt egy fantasztikus kísérőrendezvényre is sor kerül a Hungaroringen, illetve a Rallye Rádiónak köszönhetően ismét lesz élő közvetítés a versenyről.

Mindenki örömmel vette tudomásul, hogy a jelenlegi egészségügyi helyzet ellenére is megrendezésre kerül a XXIII. Szilveszter Rallye, mégpedig december 28-tól 29-ig a Hungaroringen. Azonban ehhez az eddigi versenyekhez képest az egészségügyi helyzet miatt jelentős változásokat kell eszközölnie a rendezőségnek. A jelenlegi szabályozás szerint zárt térben kötelező a maszkviselés és az előírt távolságtartás, valamint a verseny a nézők számára védettségi igazolvánnyal látogatható.

"A nézői beléptetési pontokon fogjuk ellenőrizni a védettségi igazolványokat, aminek meglétét sportrendezvényekre való belépéshez törvény írja elő. Ezt nem mi találtuk ki, enélkül nem tudjuk megrendezni a versenyt. Ugyanakkor jó hír, hogy miután a járványügyi szabályok betartásával fogadhatunk nézőket, ennek megfelelően a külső nyomvonalat is újra tudjuk használni. Éppen ezért az idei viadalon nagyon apró változtatásokkal a 2019-es nyomvonalat fogjuk használni" - fogalmazott Füredi András, a verseny egyik főszervezője.

Maga a verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, mégpedig a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 között. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án reggel 9.00-kor indul, aznap 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek a versenyzők, míg 29-én szintén 9.00-kor kezdődik a verseny és 2 x 7,3 km-es, 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek. A 2021 Szilveszter Rallye össztávja 56 km lesz.

"Akik autóval érkeznek a Szilveszter Rallye-ra, ők a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd le gépjárműveiket. Érdemes lesz kilátogatni a Hungaroringre, hiszen a nevezési listára tekintve igencsak izgalmas verseny van kilátás" - mondta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny másik főszervezője.

Most is lesznek meglepetésnevek, ám erről a szervezők még nem szeretnék fellebbenteni a fátylat. Ugyanakkor idén rajtuk kívül lesz egy nagyon izgalmas kísérőrendezvénye a versenynek, utóbbiról napokon belül tájékoztatást fognak adni az illetékesek.

Ahogy azt a szurkolók megszokhatták, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz internetes élő közvetítés. Az online rádióadás elérhető lesz a rallyeradio.com oldalon, illetve lesz livestream is, amit a https://www.facebook.com/rallyeradio/ - illetve a Rallye Rádió YouTube csatornáján is követhetik az érdeklődők.

"Több kamerával dolgozunk, mind a belső, mind pedig a külső szakaszokon, míg a stúdióban számos beszélgetéssel tesszük még érdekesebbé a kétnapos közvetítést" - fogalmazott a közvetítésért felelős Képes Tamás.

Forrás: Szilveszter Rallye

Fotó: Zsiska Ferenc - Szilveszter Rallye 2019


tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
bottom of page