top of page
  • petezsiska

A Canon a harmadik helyen áll az Egyesült Államok szabadalmi rangsorában, Japánban pedig az első

A Canon Inc. a harmadik helyen végzett a 2021-ben odaítélt egyesült államokbeli szabadalmak számát tekintve, ezzel az egyetlen olyan vállalat a világon, amely 36 éve a legjobb öt közé került az IFI CLAIMS Patent Services legfrissebb, előzetes szabadalmi eredményein alapuló rangsor szerint, és ismét a Canon végzett az első helyen a japán cégek között.

Fotó: illusztráció

A Canon aktívan támogatja üzleti tevékenységének globalizációját, és nagy jelentőséget tulajdonít a tengerentúli szabadalmak megszerzésének, gondosan követve a szabadalmi bejelentési stratégiát, amely a azon megszerzésére törekszik az alapvető országokban és régiókban, miközben figyelembe veszi az egyes helyszínekre jellemző üzleti stratégiákat, technológiai és terméktrendeket. Ezek közül az Egyesült Államok a maga megannyi csúcstechnológiás vállalatával és nagy piaci méretével különösen fontos régiót képvisel az üzleti terjeszkedés és a technológiai szövetségek szempontjából.


A Canon nagy előrelépést kíván tenni négy új üzletágában, a kereskedelmi nyomtatásban, a hálózati kamerák terén, és az orvosi és ipari berendezéseket érintően. Emellett a vállalat új üzletágak létrehozásán dolgozik a következő generációs képalkotás, az egészségügy és az intelligens mobilitás területén.


Canon amerikai szabadalmi rangsor 2005-2021

Megjegyzés: A 2021-re vonatkozó szabadalmak száma az IFI CLAIMS Patent Services által közzétett adatokon alapul. A 2005 és 2020 közötti időszakra vonatkozó adatok az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala által kiadott adatokon alapulnak.

A kornak megfelelően, annak érdekében, hogy ne csak az üzleti tevékenységét támogató, alapvető kompetenciát képező technológiáit, hanem ezen új üzletágak fejlesztését és növekedését is ösztönözze, a Canon támogatja a szellemi tulajdonjogok megszerzését és hasznosítását, amelyekkel erős szabadalmi portfóliót tart fenn.


Forrás: canon-europe.com


bottom of page