• Feca Zs

A BMW Group az első negyedévben több mint kétszer annyi elektromos autót adott el, mint egy évvel ko

2022 januárja és márciusa között a müncheni központú vállalatcsoport világszerte összesen 596 907 darab új autót értékesített, amelyben a tisztán elektromos meghajtású modellek portfólióját 149,2 százalékkal nagyobb érdeklődés övezte, mint egy évvel korábban.A BMW Group több mint kétszer annyi tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt adott el 2022 első negyedévében, mint az előző esztendő megegyező időszakában: a 35 289 darab zéró emissziójú autó a 2021 első negyedévében produkált értékesítési teljesítmény 149,2 százaléka. A legkorszerűbb hajtáslánc-technológiák rendkívül széles portfóliójának köszönhetően a BMW Group mindegyik piacán képes kiszolgálni ügyfelei eltérő mobilitási igényeit, amely az idei esztendő első három hónapjában világszerte 596 907 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modellre érkező megrendelésben teljesedett ki. Ez 6,2 százalékkal elmarad a vállalatcsoport eddigi legeredményesebb évkezdésének számító tavalyi első negyedév mutatójától. Az erős évkezdés után a negyedév üzleti fejlődését nagymértékben beárnyékolták a rendkívül változékony piaci körülmények, a Kelet-Európában kialakult geopolitikai helyzet hatásai és a koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében Kínában meghozott korlátozó intézkedések. A müncheni központú vállalatcsoport azonban mindent egybevetve jól ellensúlyozta a kedvezőtlen hatásokat.


„Egyértelműen az elektromos mobilitás térnyerésének népszerűsítésére koncentrálunk. Az első negyedévben tovább fokoztuk a 2021-ben beindult értékesítési lendületünket és tökéletes úton haladunk afelé, hogy a tisztán elektromos meghajtású modellek elé 2022-re kitűzött növekedési céljainkat maradéktalanul teljesítsük” – mondta Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Érzelmekben gazdag, innovatív termékeink és minden igényt kielégítő hajtáslánc-technológiáink iránt világszerte töretlen ügyfélérdeklődés mutatkozik. Vonzó termékpalettánk, magas fokú gyártási rugalmasságunk és kiváló működési modellünk okán 2022-ben is a tavalyi esztendő kimagasló értékesítési eredményeit várjuk, a kihívást jelentő piaci körülmények ellenére is” – tette hozzá.


A vállalatcsoport újradefiniálja Európában alkalmazott értékesítési modelljét

A BMW iX és a BMW i4 piaci bevezetésekor a BMW Group nagymértékben digitalizálta az ügyfelei által használt felhasználói felületeket, megteremtve a két technológiai zászlóshajó hatékony, típusra szabott marketingjéhez szükséges feltételeket. Ez mindkét modell esetében várakozásokat felülmúló rendelésszámot eredményezett.


Új értékesítési- és marketingstratégiájával a vállalatcsoport az ügyfélélményt helyezi az értékesítés középpontjába. A következő lépésben a BMW Group a változó ügyfélelvárásoknak, a digitalizációval szemben támasztott egyre átfogóbb követelményeknek és az online járműértékesítés iránti igényeknek fog megfelelni. „Hisszük, hogy Európában egy új páneurópai ügynökségi modell jelenti az értékesítés jövőjét. A közvetlen ügyfélkapcsolatra és a könnyed, teljes egészében digitalizált, prémium ügyfélélményre összpontosítunk” – fogalmazott Pieter Nota. A BMW Group jelenleg Európában működő márkakereskedő partnerei közreműködésével dolgozik eme új modell részleteinek foganatosításán. „Európában alkalmazott értékesítési modellünket úgy képzeljük el, hogy az minden résztvevő számára előnyökkel járjon: számunkra, márkakereskedő partnereink számára, és mindenekelőtt ügyfeleink számára” – tette hozzá a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja.


A BMW márka több mint félmillió darab új autót értékesített

Friss és innovatív termékpalettájának köszönhetően a BMW márka is jó eredménnyel zárta 2022 első negyedévét. Ügyfelei magas fokú érdeklődését a világszerte eladott több mint félmillió darab (szám szerint 519 796 darab) új autó igazolja. A BMW 4-es sorozat, amely a márkára jellemző vezetési élményt sportos eleganciával egyesíti, kiváltképp lenyűgöző értékesítési teljesítményt ért el: a január és március közötti időszakban majdnem kétszer annyi példány talált gazdára (27 704 darab), mint egy évvel korábban.


A BMW Group az elektromos mobilitás térnyerésének népszerűsítésére összpontosít

A müncheni központú vállalatcsoport a január és március között eltelt három hónapban a kihívást jelentő piaci körülmények ellenére is 35 289 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített, amellyel a tavalyi esztendő tükrében több mint megduplázta (+149,2 százalék) első negyedéves értékesítési teljesítményét. Az elektromos mobilitás térnyerésének népszerűsítéséhez legfőképp a BMW iX és a BMW i4 járult hozzá, amelyek a bajor prémiummárka ügyfelei számára hamarosan a világ összes piacán elérhetővé válnak. A 2022-es évre a BMW ismét célul tűzte ki, hogy az előző esztendőhöz képest megduplázza tisztán elektromos meghajtású autói értékesítési mennyiségét.


A BMW Group ezzel párhuzamosan a tisztán elektromos meghajtású modellek portfólióját tekintve is magasabbra helyezi a mércét: a vállalatcsoport gyáraiban idén már összesen 15 tisztán elektromos meghajtású modell lát majd napvilágot – az előszériás modelleket is beleértve –, amelyekkel a BMW Group a képviselt szegmensei mintegy 90 százalékát le fogja fedni. A portfólión a BMW i4, a BMW iX és a MINI Cooper SE (kombinált energiafogyasztás (NEDC): 14,9 – 16,9 kWh / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,2 – 17,6 kWh / 100 km) mellett a BMW négy népszerű modellsorozatának képviselője is megtalálható lesz: a BMW 3-as sorozat, a BMW 5-ös sorozat, a BMW X1 (a BMW iX1 kombinált energiafogyasztása (WLTP): 17,3 – 18,4 kWh / 100 km; az adatok a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek) és a BMW X3. 2022-ben az új BMW 7-es sorozat e tekintetben is kulcsfontosságú szerephez jut, hiszen az első BMW i7 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,9 – 19,7 kWh / 100 km; az adatok a modell aktuális fejlesztési fázisában mért, előzetes értékek) is világpremierjét ünnepli.

Modellpalettája gyors bővülésének és a tisztán elektromos meghajtású újdonságok iránt mutatkozó intenzív ügyfélérdeklődések következtében a BMW Group arra számít, hogy 2022-ben a tisztán elektromos meghajtású modellek eladási mutatója jelentős mértékben növekszik, 2025 végére pedig célja, hogy több mint kétmillió darab tisztán elektromos meghajtású autója guruljon a világ útjain.

A kompromisszumoktól mentes tisztán elektromos meghajtás szempontjai szerint fejlesztett Neue Klasse modellgeneráció az évtized közepén debütál majd, jelentős mértékben hozzájárulva a BMW Group értékesítési teljesítményének növekedéséhez.

A 2030-as évek elejétől a MINI modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású modellek sorakoznak majd, a Rolls-Royce Motor Cars pedig 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik. A nagyvárosi mobilitást megkönnyítő modellek kategóriájában a BMW Motorrad a jövőben szintén kizárólag olyan tisztán elektromos meghajtású modelleket kínál majd, mint például a metropoliszok új elektromos bajnoka, a BMW CE 04.


Az érzelmekben gazdag BMW M modellek továbbra is magas ügyfélkeresletnek örvendenek

A nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH a beszállítói nehézségek ellenére is 3,1 százalékos értékesítési növekedéssel zárta 2022 első negyedévét. Ez szám szerint 39 055 darab új autó eladását jelenti, a nagyteljesítményű modellek iránt mutatkozó töretlen ügyfélérdeklődést igazolva. A BMW M3 és a BMW M4 modellpárosa, amely tavaly debütált a piacon, hatalmas népszerűségnek örvend. A Mexikóban készülő BMW M240i xDrive Coupé (átlagos üzemanyag-fogyasztás (WLTP): 8,1 – 8,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 185 – 200 gramm / km) sikeres bevezetése mellett a BMW M GmbH egy másik fontos mérföldkővel is színesítette jubileumi esztendeje első negyedévét: márciusban bemutatkozott az első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modell, a BMW i4 M50 is (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km). 2022 különleges év a BMW M márka számára, hiszen május 24-én fennállása 50. évfordulóját ünnepli.


A MINI márka enyhe emelkedéssel kezdte az évet

A MINI világszerte 75 487 darab új autót adott el 2022 első negyedévében, amellyel 1,1 százalékkal szárnyalta túl az előző esztendő megegyező időszakának teljesítményét. Január és március között 8 925 darab tisztán elektromos meghajtású MINI Cooper SE modell talált gazdára. A brit prémiumgyártó eközben maximálisan a tisztán elektromos jövő felé vezető útra összpontosít. Az új MINI modellgeneráció háromajtós képviselője már a téli tesztköröket futja. A MINI új modellcsaládja a gokartos vezetési élmény elektromos formáját és a digitalizáció innovációit egyesítve ígér maximális ügyfélélményt – a hangsúlyt minden tekintetben a fenntarthatóságra és a minimális ökológiai lábnyomra helyezve.


A Rolls-Royce Motor Cars mintegy 18 százalékkal növelte eladásait

2022 első három hónapjában a Rolls-Royce Motor Cars világszerte 1 624 darab luxusautót értékesített, amely 17,7 százalékkal múlja felül az előző esztendő első negyedéves teljesítményét, egyúttal a brit luxusautó-gyártó 117 éves fennállásának legmagasabb első negyedéves értékesítési mutatója. A Rolls-Royce Motor Cars modelljei iránt egytől egyig kimagasló ügyfélérdeklődés mutatkozik, olyannyira, hogy a vállalat előrendelései már 2023 elejéig érnek. A Rolls-Royce Motor Cars nemrégiben jelentette be, hogy első tisztán elektromos meghajtású luxusautója, a Rolls-Royce Spectre 2023 utolsó negyedévében ünnepli világpremierjét, és hogy palettáján 2030-tól kizárólag zéró emissziójú modellek sorakoznak majd.


BMW Motorrad: a sikeres növekedési stratégiát erős évkezdés támasztja alá

A BMW Group kétkerekű divíziója 11,3 százalékkal több, szám szerint 47 403 darab robogót és motorkerékpárt értékesített 2022 januárja és márciusa között, mint egy évvel korábban. Ez a BMW Motorrad fennállásának eddigi legeredményesebb évkezdése, amely egyúttal a divízió sikeres növekedési stratégiáját is nyomatékosítja. A BMW Motorrad sikerét a magával ragadó termékportfólió, a rendkívül változatos modellpaletta és a megannyi újdonság piaci bevezetése együttesen garantálja.


A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

Kínai partnereivel szorosan együttműködve a BMW Group 2022 első negyedévében 208 507 darab új autót adott el Kínában, amely a kihívást jelentő piaci körülmények ellenére mindössze 9,2 százalékos értékesítési csökkenést jelent. A tisztán elektromos meghajtású modellek eközben kiválóan teljesítettek és az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 207,9 százalékos értékesítési növekedéssel zártak. A BMW iX és a BMW i4 mellett a kimagasló teljesítményhez a BMW iX3 (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,5 – 18,9 kWh / 100 km) is nagymértékben hozzájárult.

Az Egyesült Államokban a BMW és a MINI értékesítési eredményei 3,7 százalékkal növekedtek és szám szerint 80 590 darabon zártak. Ez lehetővé tette, hogy a vállalatcsoport tovább folytassa a tavalyi év értékesítési lendületét.

Európában 220 076 darab BMW és MINI modell talált gazdára az év első három hónapjában, ami a tavalyi esztendő megegyező időszakának tükrében 7,8 százalékos csökkenést jelent. Március végéig eladott 8 410 darab tisztán elektromos meghajtású autójával a németországi piac ugyanakkor aránytalanul nagy mértékben járult hozzá az elektromos mobilitás térnyeréséhez. Otthoni piacán a BMW Group 2022 első negyedévében összesen 61 552 darab új BMW és MINI modellt értékesített.

M5_MIII_Instant_Save_banners_small_tall_300x390_jpg.jpg
tp_hirdetes_2021_300x390_jpg.jpg
EM1X_Telelens_Save_main_small_tall_300x390_jpg.jpg