top of page
  • petezsiska

2022 első felében a BMW Group megduplázta globális értékesítési eredményét

2022 első felében a BMW Group megduplázta tisztán elektromos meghajtású modelljei globális értékesítési eredményét. A BMW Group az idei esztendő első hat hónapjában világszerte 1 160 443 darab új autót adott el: 75 891 darab BMW és MINI modell tisztán elektromos meghajtással talált gazdára. A müncheni központú vállalatcsoport ezzel tovább növelte piaci előnyét a prémium szegmensben. Pieter Nota: „A BMW márka az év első felében világszerte első helyen végzett a prémium autók mezőnyében”

A BMW Group világszerte 75 891 darab tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt értékesített 2022 első felében – amellyel az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva több mint megduplázta zéró emissziójú modelljei eladási mutatóját (+110,3%). Ez az eredmény minden kétséget kizáróan alátámasztja a müncheni központú vállalatcsoport elektromos mobilitásra összpontosító stratégiáját és egyértelműen tükrözi az ügyfelek tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modelleket övező, kimagasló érdeklődését.


„A folyamatosan változó piaci körülmények ellenére 2022 első felében képesek voltunk több mint megkétszerezni tisztán elektromos meghajtású modelljeink globális értékesítési eredményét” – nyilatkozta Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Ugyanakkor nem csupán hálózatról tölthető modelljeink azok, amelyek iránt a világ minden pontján kimagasló érdeklődést mutatnak ügyfeleink: innovatív és fenntartható modellpalettánknak köszönhetően a BMW márka az év első felében világszerte első helyen végzett a prémium autók mezőnyében” – tette hozzá.

A BMW Group 2022 első felében képes volt tovább növelni piaci előnyét a prémium szegmensben. A január és június közötti hat hónapban a vállalatcsoport világszerte 1 160 443 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modellt értékesített, amely 13,3 százalékkal marad el a BMW Group eddigi legeredményesebb évének számító 2021 első felében produkált teljesítménytől. A Kelet-Európában kialakult geopolitikai helyzet, a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében bevezetett, időszakos kínai lezárások és a félvezető alkatrészek elérhetőségének tartós bizonytalansága idén továbbra is nagy hatással van az összes iparágra.


A BMW a világ legkeresettebb prémium autómárkájaként zárta a 2022-es esztendő első felét

Csúcstechnológiás portfóliójának és innovatív hajtáslánc-technológiáinak köszönhetően a BMW márka az idei esztendő első felében világszerte 1 016 541 darab új autót adott el, amely 13,7 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban. A BMW 4-es sorozat modelljei kiváltképp jól teljesítettek, a tavalyi év tükrében több mint másfélszeres értékesítési mutatóval: az 58 805 darab eladott autó 52,1 százalékos növekedésnek felel meg. Októberben érkezik meg a márkakereskedésekbe az új BMW X1 – a modellsorozat történetében először tisztán elektromos meghajtással, BMW 8.0 operációs rendszerrel és BMW Ívelt Kijelzővel –, miközben az új BMW 7-es sorozat novemberi piaci bevezetése a luxusszegmensben fogja tovább élénkíteni a márka iránti keresletet.


A BMW Group célja, hogy 2022-ben ismét megduplázza tisztán elektromos meghajtású modelljei értékesítési eredményét

A müncheni központú vállalatcsoport célul tűzte ki, hogy 2022-ben több mint kétszer annyi tisztán elektromos meghajtású BMW és MINI modellt adjon el, mint 2021-ben. A január és június között eltelt hat hónap teljesítménye alapján kiváló úton halad efelé. A BMW Group zéró emissziójú, innovációs zászlóshajója iránt kimagasló ügyfélérdeklődés mutatkozik, amelyet a tisztán elektromos meghajtású BMW i4 előrendelései is igazolnak: a modellre csak Európában már több mint 34 000 rendelés érkezett.


A BMW Group eközben folyamatosan bővíti tisztán elektromos meghajtású portfólióját: idén bemutatkozik a BMW i3 (Kínában), a BMW iX1 (a BMW iX1 xDrive30 modell kombinált energiafogyasztása (WLTP): 17,3 – 18,4 kWh / 100 km; előzetes érték, amely hivatalosan még nem lett megerősítve) és a BMW i7 (a BMW i7 xDrive60 modell kombinált energiafogyasztása (WLTP): 18,4 – 19,6 kWh / 100 km; előzetes érték, amely hivatalosan még nem lett megerősítve). A tisztán elektromos meghajtású luxuslimuzin sorozatgyártása július 1-jén megkezdődött a BMW Group dingolfingi gyárában. Jövőre világpremierjét ünnepli a BMW i5, a zéró emissziójú MINI Countryman és a tisztán elektromos meghajtású Rolls-Royce Spectre is.

Gyors ütemben bővülő portfóliójára és folyamatos ügyfélérdeklődéseire támaszkodva a BMW Group célul tűzte ki, hogy 2025 végére több mint kétmillió darab tisztán elektromos meghajtású modellje guruljon a világ útjain.


A tisztán elektromos meghajtású Neue Klasse modellgeneráció az évtized közepén ünnepli világpremierjét, jelentős mértékben fokozva a BMW Group értékesítési teljesítményét. A Neue Klasse modellgenerációban minden adott lesz ahhoz, hogy újabb lendületet adjon az elektromos mobilitás térnyerésének, így tervei szerint a müncheni központú vállalatcsoport már 2030 előtt minden második új autóját tisztán elektromos meghajtással értékesíti majd.

A 2030-as évek elejétől a MINI modellpalettáján kizárólag tisztán elektromos meghajtású modellek sorakoznak majd, a Rolls-Royce Motor Cars pedig 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik. A nagyvárosi mobilitást megkönnyítő modellek kategóriájában a BMW Motorrad a jövőben szintén kizárólag olyan tisztán elektromos meghajtású modelleket kínál majd, mint például a metropoliszok új elektromos bajnoka, a BMW CE 04.


A BMW i4 M50 modell bevezetésével a BMW M divízió újabb mérföldkőhöz érkezett

A bajor prémiummárka ügyfelei szüntelenül rajonganak a nagy teljesítményű sportautókat építő BMW M divízió olyan ikonikus modelljei iránt, mint a BMW M3 és a BMW M4 modellpárosa, amelynek köszönhetően a BMW M GmbH előrendelési naptára folyamatosan tele van. 2022 márciusában a divízió nagy sikerrel mutatta be első tisztán elektromos meghajtású BMW M Performance modellváltozatát, a BMW i4 M50 Gran Coupé modellt (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 18,0 – 22,5 kWh / 100 km), amellyel a vállalatcsoport 50 éves fennállása újabb mérföldkövéhez érkezett. 2022 júniusában ezután megérkezett a BMW iX M60 modell (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 22,5 – 24,5 kWh / 100 km) is. A BMW M GmbH a január és június között eltelt hat hónapban világszerte 81 198 darab új autót értékesített, amellyel mindössze 2,6 százalékkal maradt el a rekordot jelentő tavalyi esztendő első féléves teljesítményétől. A nagy teljesítményű sportautókat építő divízió az idei év második felében is fontos mérföldkőhöz érkezik, hiszen novemberben megkezdődik a nemrégiben bemutatott, első BMW M3 Touring sorozatgyártása.


A gokartos vezetési élmény tisztán elektromos formája 37 százalékos értékesítési növekedéshez segítette a MINI Cooper SE modellt

2022 első hat hónapjában a MINI világszerte 140 711 darab új autót adott át ügyfeleinek, amely az előző esztendő megegyező időszakához viszonyítva 10,9 százalékos csökkenés. Emisszió-mentes jövőképe alatt azonban a brit prémiummárka már most az elektromos mobilitás térnyerésére koncentrál: az év első felében a MINI világszerte 18 430 darab MINI Cooper SE modellt (kombinált energiafogyasztás (NEDC): 14,9 – 16,9 kWh / 100 km; kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,3 – 17,6 kWh / 100 km) adott el, amely 37 százalékos fejlődést jelent. Ez maximálisan alátámasztja a MINI ügyfeleinek gokartos – és immár zéró emissziójú – vezetési élmény iránt érzett, osztatlan rajongását. Az exkluzív formanyelv és a páratlan felszereltség márka által fémjelzett egyedisége idén márciustól a háromajtós MINI-hez, az ötajtós MINI-hez és a MINI Cabrio modellhez megrendelhető Resolute Edition különkiadásban, a MINI Clubman Untold Edition különkiadásban és a MINI Countryman Untamed Edition különkiadásban teljesedik ki, amelyeknek köszönhetően továbbra is kimagasló a márka modelljei iránt mutatott ügyfélérdeklődés.


A Rolls-Royce Motor Cars közel 7 százalékos értékesítési növekedésről számolt be

A január és június közötti hat hónapban a Rolls-Royce Motor Cars világszerte 3 191 darab új luxusautót értékesített, amely 6,8 százalékos növekedést jelent az előző esztendő megegyező időszakához képest. A brit luxusautó-gyártó előrendelései már 2023 végéig érnek, amely ellentmondást nem tűrően példázza az összes modell osztatlan népszerűségét. A vállalat első tisztán elektromos meghajtású modellje, a Rolls-Royce Spectre jelenleg a sorozatgyártás felé vezető, átfogó tesztprogramot teljesíti. Az újdonság 2023 utolsó negyedévében ünnepli világpremierjét. A Rolls-Royce Motor Cars 2030-tól tisztán elektromos márkává fejlődik, amelynek a Spectre lesz az első hírnöke.


BMW Motorrad: az első félév értékesítési mutatói intenzív ügyfélérdeklődést tükröznek

A BMW Group kétkerekű divíziója világszerte 107 555 darab robogót és motorkerékpárt értékesített 2022 első hat hónapjában. Az első három hónap magabiztos eladásait a második negyedévben is töretlen ügyfélérdeklődések követték, amelyek eredményeként a BMW Motorrad szinte megismételte, mindössze 0,1 százalékkal múlta alul a rekordot jelentő tavalyi esztendő megegyező időszakának kimagasló teljesítményét. A divízió sikerének alapját a magával ragadó modellpaletta és a megannyi újdonság – mint például a tisztán elektromos meghajtású BMW CE 04 – innovatív piaci bevezetése adja.


A BMW és a MINI értékesítési eredményei a főbb régiókban

Kínában a BMW Group 378 727 darab BMW és MINI modellt adott el 2022 első felében, amely 18,9 százalékos csökkenés az előző év megegyező időszakához képest. A tisztán elektromos meghajtású modellek értékesítési mutatója mindeközben 74,8 százalékkal emelkedett.

Az Egyesült Államokban 164 626 darab új BMW és MINI modell talált gazdára január és június között, amely 10,3 százalékos csökkenésnek felel meg. A helyben gyártott Sports Activity Vehicle modellek iránt ugyanakkor 8,1 százalékkal nagyobb ügyfélérdeklődés mutatkozott, mint 2021 első felében. Ez szám szerint 92 716 darab új autót jelent.

2022 első felében 433 989 darab BMW és MINI modell kelt el Európában, ami 13,9 százalékkal marad el a 2021 januárja és júniusa közötti teljesítménytől. Németország ebből 124 350 darabbal vette ki a részét, amellyel a BMW Group hazai körülmények között is riválisai előtt végzett. Az elektromos mobilitás további térnyerését Németországban 15 064 darab hálózatról tölthető modell eladása segítette elő, amely 30,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban.


A BMW Group értékesítési eredményei 2022 második negyedévében és első félévében


A BMW és a MINI globális értékesítési eredményeinek összefoglaló táblázata

Forrás: BMW Group

bottom of page