Liszka Roland: Keserédes kategóriagyőzelem Parádon

2021.08.25

Tombol a nyár, és a motorsport szakágak még éppen csak visszatértek a szünidőből, de Liszka Roland ott folytatta, ahol pihi előtt abbahagyta. A Laller Racing Dakar Team fiatalja ördögi tempót diktálva újabb győzelmet söpört be, de mégsem maradéktalanul elégedett.

Roland sokadmagával együtt tízperces büntetést kapott egy szervezési hiányosságnak betudható hibáért, ennek hatására pedig lecsúszott az összetett első helyről:

"Az első körben volt egy hosszú szakasz, amikor is egy patakmederben kellett végig gurulnunk, itt kezdődtek a bonyodalmak. Rosszul lett kijelölve a pálya további része (csak a második körben lett egyértelműsítve), így én harmincadmagammal elnéztem egy kanyart, és "eltévedtem", amiért laza tíz perces büntetés lett a jutalom. Sajnálom a dolgot, mert remek tempót futottam, ha ez nincs, az első nap végén mindössze fél másodperc hátránnyal, másodikként várhattam volna a folytatást. A dolog több mint vitatható, hiszen a velünk egy időben és térben zajló szlovák bajnokság jó pár versenyzője is hasonlóan járt, de a szlovák versenyigazgató rendezési hiányosságokra hivatkozva értelemszerűen nem büntette meg őket.

A történtek fényében a vasárnapnak extra motiváltan vágtam neki, és szerintem jól is sikerült, még úgy is, hogy hibáztam az enduro mért szakaszon. Végül a napi összetettet tíz másodperc előnnyel megnyertem, de sajnos a büntetés miatt behozhatatlan hátrányba kerültem, így ezúttal az abszolút győzelem elmaradt, és meg kellett elégednem a kategória első helyével. Kicsit csalódott vagyok, de hiszem, hogy minden nehézség azért történik, hogy erősebben és komplexebb versenyzőként jöjjek ki belőle!" - nyilatkozott acélos elszántsággal a váci Liszka Roland, aki ezen a hétvégén sem pihen, hamarosan ismét nyeregbe pattan majd.